Пропустити навігацію

Слухачам «Університету третього віку» розповіли про особливості пенсійного забезпечення

У рамках соціального проекту фахівці Головного управління здійснюють патронат студентів «Університету третього віку», який відкритий на базі Полтавського університету економіки і торгівлі.
19 січня лекцію для людей поважного віку з Полтави та області, що прагнуть до освоєння нових знань і компетенцій, провела начальник управління пенсійного забезпечення Ірина Товстоножко. Звертаючись до присутніх, вона нагадала, що відповідно до чинного пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду.

IMG 7924 - Слухачам «Університету третього віку» розповіли про особливості пенсійного забезпечення
Щоб залучити слухачів до діалогу і налагодити двосторонній зв’язок, представник Головного управління зупинилася на окремих перерахунках пенсій, що відбулися нещодавно і передбачаються у 2019-му році. На окремих прикладах вона пояснила, чому підвищення стали диференційованими для різних категорій пенсіонерів.

IMG 7830 1024x683 - Слухачам «Університету третього віку» розповіли про особливості пенсійного забезпечення
У виступі йшлося також про реорганізацію органів Пенсійного фонду області, про нові дистанційні послуги Фонду, про те, як налаштувати послугу смс-інформування від Пенсійного фонду.

IMG 7828 1024x683 - Слухачам «Університету третього віку» розповіли про особливості пенсійного забезпечення
Ірина Товстоножко презентувала присутнім газету «Пенсійний кур’єр» і запропонувала буклети та брошури різної тематики. Зважаючи на те, що в залі було близько двох сотень студентів золотого віку, запитань до лектора надійшло чимало. Деякі з них вона попросила оформити у письмовій формі, для того, щоб підготувати відповіді і надати людям на наступному занятті.

background Layer 1