Пропустити навігацію

Діалог з підприємцями триває

IMG 20181226 140939 1 1024x768 - Діалог з підприємцями триває

Засідання “круглого столу”, присвяченого проблемам погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску фізичними особами-підприємцями, відбулося в обласному центрі 25 січня. Участь у ньому взяли представники Державної фіскальної служби, органів Пенсійного фонду, голова ради підприємців м. Полтави, а також безпосередньо понад 20 боржників.
Необхідність координації спільних дій була викликана тим, що фізичні особи-підприємці виявилися найбільш несвідомими у соціально-правовому аспекті, ухиляючись від сплати обов’язкових платежів. Органи фіскальної служби, на які покладено адміністрування єдиного соціального внеску, констатують, що частка боргів підприємців у загальній сумі заборгованості з єдиного внеску становить близько 70%.
Статистичні дані свідчать, що на 1 січня п.р. у м. Полтаві налічувалося 5,9 тис. підприємців-боржників, які не сплатили у цілому майже 53 млн.грн. єдиного внеску. Упродовж січня завдяки консолідованим зусиллям вдалося повернути до бюджету 2,2 млн.грн.
У ході дискусії учасники вирішили приділити більше уваги роз’яснювальній роботі через веб-сайти районних у місті Полтаві рад та веб-сторінку ради підприємців; наголосили на необхідності запрошення боржників на засідання комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Також досягнуто домовленостей з головою міської спілки підприємців щодо розгляду проблемного питання на черговому засіданні ради.

background Layer 1