Пропустити навігацію

Звіт про результати роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області з питань запобігання та виявлення корупції за 2018 рік

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Полтавській області протягом року організовано роботу щодо контролю та забезпечення виконання вимог антикорупційного законодавства. Робота в цьому напрямку спрямована на попередження та своєчасне виявлення корупційних ризиків в діяльності органів Пенсійного фонду області, зменшення впливу на загальні результати.
Для забезпечення виконання Антикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2018 рік в Головному управлінні видано наказ від 01.08.2018 року №453 «Про зміни в Антикорупційній програмі Пенсійного фонду України на 2018 рік», який впроваджує «Антикорупційну програму Пенсійного фонду України на 2018 рік» (із змінами) та вносить зміни в план виконання Головним управлінням Антикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2018 рік з відповідними заходами та відповідальними особами за їх виконання.
За 2018 рік на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції працівниками Головного та підвідомчих управлінь подано 1337 декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. При перевірці своєчасності подання декларацій виявлено 30 випадків неподання/несвоєчасного подання декларацій в результаті чого до НАЗК було направлено 30 повідомлень про факти неподання/несвоєчасного подання декларацій.
Для організації проведення перевірки факту подання декларацій суб’єктами декларування підвідомчі управління та відділ персоналу та організаційно-інформаційної роботи забезпечило подання головному спеціалісту з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту:
– перелік осіб, які працювали в Головному управлінні станом на 31 грудня минулого року (в тому числі особи, які перебували у соціальних відпустках) щороку до 15 січня;
– перелік осіб, які звільнилися із займаних посад в Головному управлінні у минулому році із зазначенням підстав звільнення, – щороку до 15 січня;
– інформацію про особу, яка претендує на зайняття посади в Головному управлінні, після подання заяви про призначення на посаду, але не пізніше такого призначення;
– інформацію та копію наказу про особу, яку звільнено із займаної посади в Головному та підвідомчих управліннях не пізніше наступного дня після дати звільнення.
Факти притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності відсутні.
Для моніторингу якості та оперативності обслуговування громадян, які звертаються до органів фонду області розроблена та впроваджена методика проведення оперативних перевірок за принципом «таємних покупців» та анкети таємного покупця. За звітний період проведено 3 операції «таємний покупець» в Глобинському, Кременчуцькому та Чутівському об’єднаних управліннях.
Протягом року головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції проведено 3 контрольних заходи щодо організації роботи попередження та профілактики корупційних правопорушень в Решетилівському, Кременчуцькому та Чутівському об’єднаних управліннях.
Також в період проведення контрольних заходів було проведено опитування 32 відвідувачів громадських приймалень (шляхом анкетування) щодо якості та оперативності обслуговування громадян. Порушень та зауважень щодо професіоналізму, доброчесності та якості обслуговування відвідувачів не встановлено. Поряд з цим, в Головному та підвідомчих управліннях в громадських приймальнях встановлено скриньки для повідомлень про неправомірні дії працівників Фонду.
Головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції підвідомчим управлінням направлено методичні рекомендації щодо застосування законодавчих та нормативних актів при проведенні спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, що дозволило підвищити рівень знань та мінімізувати ризики виникнення порушень антикорупційного законодавства.
Розглянуто 9 звернень громадян щодо корупційних дій працівників Головного та підвідомчих управлінь. В результаті проведеної роботи підтверджуючої інформації та доказів про наявність корупційних правопорушень з боку працівників управлінь не виявлено.
Протягом року здійснювалося дослідження фактів прийняття рішень про пенсійне забезпечення працівників Головного і підвідомчих управлінь та членів їх сімей, у тому числі на виконання судових рішень з метою контролю за дотриманням вимог антикорупційного законодавства та шляхів врегулювання конфлікту інтересів.
Організовано 9 виступів, публікацій статей, роз’яснень та коментарів на ТБ, радіо та в мережі інтернет на сайтах районних державних адміністрацій та проведено 184 семінари, наради, лекції, тощо серед державних службовців Фонду на актуальні теми з питань антикорупційного законодавства.

 

Головний спеціаліст з питань
запобігання та виявлення корупції
управління внутрішнього аудиту та
фінансового контролю

background Layer 1