Пропустити навігацію

Профспілковому активу – про пенсійні новації

Начальник управління пенсійного забезпечення Ірина Товстоножко 14 лютого на запрошення обласної ради профспілок зустрілася з профспілковим активом Полтавщини. Учасники семінару-навчання з цікавістю сприйняли інформацію щодо подій у пенсійній галузі.

20190214 1024x576 - Профспілковому активу – про пенсійні новації

Розповідаючи про етапи проведення пенсійної реформи і новації, пов’язані із осучасненням пенсій та вимогами до страхового стажу, представник Головного управління конкретизувала особливості перерахунку пенсій з 1 березня для окремих професійних категорій пенсіонерів, а також представила схему виплати пенсіонерам житлових субсидій у готівковій формі.

201902141 1024x576 - Профспілковому активу – про пенсійні новації

– Формула індексації пенсій, яка розпочнеться 1 березня, передбачена законом, – повідомила Ірина Товстоножко. – Береться пенсія, розрахована у відповідності з законом про загальнообов’язкове пенсійне страхування, підвищується на 50% від зростання середньої зарплати за попередній рік плюс 50% від інфляції за попередній рік. Це підвищення торкнеться практично тих же пенсіонерів, яким підвищували пенсії у жовтні 2017 року, – а це близько 412 тис. осіб».

Наприкінці зустрічі учасники семінару одержали друковану продукцію і поставили особисті запитання.

background Layer 1