Пропустити навігацію

Про виплату житлових субсидій у готівковій формі йшлося на нараді з представниками банків

P1180672 1024x683 - Про виплату житлових субсидій у готівковій формі йшлося на нараді з представниками банків

Зважаючи на те, що з березня запроваджується нова форма взаємодії пенсійних органів та банківських установ з приводу виплати житлових субсидій у готівковій формі, 19 лютого у Головному управлінні Пенсійного фонду відбулася зустріч із представниками банків, які здійснюють виплату пенсій.
Всі учасники наради, ознайомившись попередньо із урядовим рішенням, прийнятим 6 лютого п.р., висловили свою думку про необхідність забезпечення оперативності та якості процесу, у ході якого гроші для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії готівкою.
Начальник пенсійної служби області Володимир Тараторін зауважив, що виплата житлових субсидій у готівковій формі тим особам, які одержують пенсії (близько 70% всіх одержувачів), буде здійснюватися органами Пенсійного фонду одночасно з виплатою пенсії, тобто двома шляхами – або через пенсійні рахунки в уповноважених банках, або через поштові відділення. Кошти будуть надходити двома окремими траншами упродовж дня протягом виплатного періоду – з 4 по 25 число кожного місяця.

P1180675 1024x683 - Про виплату житлових субсидій у готівковій формі йшлося на нараді з представниками банків
За результатами обговорення розроблені спільні заходи щодо технологічного та інформаційного супроводу процесу фінансування і виплати коштів. У числі іншого наголошувалося, що банківські установи повинні забезпечити безперебійне смс-інформування пенсіонерів про зарахування грошових сум на їх рахунки.

background Layer 1