Пропустити навігацію

Визначені основні напрямки щодо активізації діяльності по наповненню бюджету Фонду

Vstrecha s Pensyonnym fondom 01082018 005 1024x683 - Визначені основні напрямки щодо активізації діяльності по наповненню бюджету ФондуНа виконання доручень Голови правління Пенсійного фонду України, даних на всеукраїнській селекторній нараді 25 липня, керівництво Головного управління провело низку нарад і робочих зустрічей з очільниками регіональної фіскальної служби.

Протягом трьох днів – з 30 липня по 2 серпня – розроблялася дорожня карта дій, спрямованих на максимальне наповнення бюджетів усіх рівнів і пенсійної скарбниці зокрема. Йшлося як про короткострокові плани, так і заходи до кінця року.

Учасники обговорення розглянули питання активізації роботи щодо залучення до бюджету Фонду надходжень від єдиного соціального внеску, погашення заборгованості з його сплати і платежів до Пенсійного фонду, а також про активізацію виявлення фактів використання найманої праці без належного оформлення.Vstrecha s Pensyonnym fondom 01082018 006 1024x683 - Визначені основні напрямки щодо активізації діяльності по наповненню бюджету Фонду

Аналіз, проведений у Головному управлінні, показав, що на 01.07.2018 борг з єдиного соціального внеску в області складає 102,6 млн. грн., значну частку цієї суми (46,1 млн. грн., або 44%) мають фізичні особи – підприємці.

– Головна наша робота – тримати в постійній напрузі потенційних порушників законодавства про працю. Ми маємо виконувати свої повноваження постійно, – наголосив під час зустрічі начальник Головного управління Володимир Тараторін.

У рамках реалізації першочергових заходів були укладені графіки поденного надходження єдиного соціального внеску на серпень у розрізі платників із врахуванням погашення заборгованості зі сплати ЄСВ. Крім того, опрацьовувалися форми спільних дій щодо недобросовісних підприємців.

background Layer 1