Пропустити навігацію

На нараді в ДВС йшлося про примусове стягнення заборгованості і проблеми по виплаті коштів за судовими рішеннями

54520073 - На нараді в ДВС йшлося про примусове стягнення заборгованості і проблеми по виплаті коштів за судовими рішеннями

Органи Пенсійного фонду мають чимало спільних проблем із органами ДВС. Про їх вирішення йшлося під час спільної наради, яка відбулася 14 березня. Головне управління на цьому заході представляли заступник начальника Оксана Мисик і начальник юридичного управління Світлана Каплацька.
Керівники двох служб з’ясовували, наскільки ефективно відбувається примусове стягнення заборгованості на користь Пенсійного фонду і які складнощі при цьому виникають.
Представники Фонду систематизували ряд зауважень, які виникають у ході спільної діяльності, і звернули увагу колег з ДВС на наступне: наявність випадків порушення державними виконавцями порядку прийняття до провадження виконавчих документів, втрати цих документів, зарахування коштів на невірні рахунки. Зафіксовані також факти повернення виконавчих документів з порушенням термінів закінчення виконавчого провадження.
Під час зустрічі постало й питання щодо погашення заборгованості окремим категоріям громадян за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою. Фахівці Фонду зауважили, що у рамках реалізації постанови КМУ від 03.09.2014 №440 на даний час проблемними залишаються і відсутність рішень судів першої та апеляційної інстанції в територіальних управліннях Фонду, і звернення спадкоємців з новими виконавчими документами про стягнення сум, що раніше внесені до Реєстру рішень.
Жвава дискусія дозволила знайти механізм вирішення багатьох перелічених проблем. У числі пріоритетів на нараді вирішили приділити першочергову увагу юридичним і фізичним особам-підприємцям заради стягнення заборгованості по платежах до Пенсійного фонду та з єдиного внеску. Списки таких осіб уже сформовані і надіслані до державної виконавчої служби.

background Layer 1