Пропустити навігацію

Органи Фонду сподіваються на підтримку органів влади на місцях

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимир Тараторін 6 серпня на нараді у голови облдержадміністрації висвітлив питання “Про ситуацію в пенсійній галузі області та заходи щодо активізації наповнення бюджету Пенсійного фонду”.
У промові йшлося про необхідність підвищення ефективності роботи щодо виконання заходів з легалізації зайнятості населення та заробітної плати, погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду та зі сплати єдиного соціального внеску.

1L4A5609 1024x683 - Органи Фонду сподіваються на підтримку органів влади на місцях

Акцентуючи увагу на суттєвих здобутках, серед яких і виконання планових надходжень, і покращення умов обслуговування, і економія бюджетних коштів, і зростання кількості осіб із заробітною платою менше мінімальної, Володимир Тараторін зауважив, що вагомим резервом поповнення пенсійної скарбниці залишається погашення заборгованості з пенсійних платежів:
– Зараз на балансі органів Фонду області обліковується 166 млн. грн. такої заборгованості, причому майже 92% суми завинили підприємства, які перебувають на різних стадіях банкрутства або мають безнадійний статус боргу.

1L4A5538 - Органи Фонду сподіваються на підтримку органів влади на місцях

Сподіваючись на всебічну підтримку місцевих владних органів та об’єднаних територіальних громад, керівник пенсійної галузі запропонував провести спільну роботу по створенню агентських пунктів та віддалених робочих місць для працівників органів Фонду в населених пунктах області з кількістю мешканців понад 2 тис. осіб.
– Сервісні центри, віддалені робочі місця мають бути розміщені так, аби людина, яка звертається до органів Фонду, мала можливість за короткий проміжок часу добратись до пункту обслуговування, де надається увесь спектр пенсійних послуг, – наголосив Володимир Тараторін.

background Layer 1