Пропустити навігацію

Начальник Головного управління розмовляв «Про все» з полтавською журналісткою Марійкою Бойко

080818 1 1024x576 - Начальник Головного управління розмовляв «Про все»  з полтавською журналісткою Марійкою Бойко

У студії телеканалу «Місто» 7 серпня відбувся діалог між ведучою програми «Про все» Марійкою Бойко і начальником Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимиром Тараторіним.
Перш за все у розмові йшлося про зміщення графіків виплати пенсій, яке спостерігалося наприкінці липня.
– Певні розриви в касових розрахунках стаються через механізм надходження коштів до Пенсійного фонду, але це не кризова ситуація, – запевнив Володимир Тараторін. – Фонд є своєрідною касою, куди надходять кошти, які відразу виплачують людям.
Посадовець наголосив, що на сьогодні ситуацію із затримкою пенсій повністю врегульовано і всі виплати на Полтавщині здійснені лише на декілька днів пізніше, ніж визначено графіками.
У зв’язку із виплатами не оминули в студії і проблем надходження коштів та їх заощадження. Ведуча програми порушила також важливе питання щодо подальшого пенсійного забезпечення громадян, які нині обрали шлях заробітчанства за кордоном, і поцікавилася думкою керівника галузі про недержавні пенсійні фонди як альтернативу солідарної пенсійної системи.
В.Н. Тараторін зауважив, що одним із пріоритетів роботи Фонду залишається якість та доступність послуг для громадян. Це стосується створення віддалених робочих місць у об’єднаних територіальних громадах, центрах надання адмінпослуг, прозорих офісах.
– Враховуючи підрозділи обслуговування територіальних управлінь, загальна кількість точок доступу до пенсійних послуг по області складає нині 72, – констатував він.
Наостанок обговорили потенціал органів Пенсійного фонду, процеси реорганізації галузі та новації реформування.

background Layer 1