Пропустити навігацію

Інформація про результати діяльності управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за 2018 рік

Протягом 2018 року за планом Пенсійного фонду України управлінням внутрішнього аудиту та фінансового контролю проведено 8 аудиторських досліджень ( з них 6 аудитів операційних процесів), які дозволили об’єктивно оцінити якість виконання належних функцій, вивчити існуючі проблеми, ініціювати конкретні шляхи для поліпшення роботи та виправлення допущених помилок. Крім того, проведено 11 інших контрольних заходів.
У ході аудиторських досліджень виявлено 631 порушення, що не мають фінансового характеру, та 19 фінансових порушень на загальну суму 74,9 тис.грн, які усунуто в повному обсязі.
За результатами досліджень складено аудиторські звіти та відповідні висновки (всі 7 умовно-позитивні). Надано 55 рекомендацій спрямованих на усунення встановлених недоліків і порушень та удосконалення конкретних напрямів діяльності, які прийняті до виконання об’єктами контролю.
Спеціалістами контрольно-перевірочних секторів здійснено 1912 перевірок суб’єктів господарювання у ході яких донараховано страхових внесків та фінансових санкцій на суму 31,8 тис.грн., видано 1573 приписи про усунення порушень щодо недостовірності відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб. Проведено 7942 перевірки обґрунтованості поданих документів для призначення пенсії, встановлені порушення у 1334 довідках призвели до 3 переплат пенсій на суму 4,3 тис.грн., 28 недоплат пенсій на 26,9 тис.грн., у 1303 випадках упереджено невірне призначення пенсій. Окрім того, здійснено 860 перевірок банківських установ, об’єктів поштового зв’язку та установ (закладів), де особи перебувають на повному державному утриманні. У 167 виплатних об’єктах поштового зв’язку виявлені порушення, нараховано штраф в сумі 36,4 тис.грн., який сплачений у повному обсязі.

background Layer 1