Пропустити навігацію

Спільні проблеми – спільні рішення

8 серпня відбулася міжвідомча нарада за участю представників трьох структур – регіональних управлінь фіскальної та виконавчої служб у Полтавській області, а також Головного управління Пенсійного фонду України.
Зважаючи на те, що до розгляду було анонсоване вкрай важливе на даний час питання, – про погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – до обговорення, крім керівництва Головного управління, були залучені начальники територіальних управлінь Фонду.

P1180003 1024x683 - Спільні проблеми – спільні рішення

Начальник пенсійної галузі області Володимир Тараторін, виступаючи перед присутніми, зауважив, що, незважаючи на спільні зусилля причетних установ, на даний час показник забезпечення власними коштами для виплати пенсій в області становить 42%, відтак без державних дотацій неможливо здійснювати пенсійні виплати.
Для того, щоб розробити механізм спільних дій і знайти додаткові резерви для наповнення бюджету, на нараді визначили першочергові завдання по кожному напрямку. Зокрема, зазначалося, що якби сума стягнення коштів за виконавчими документами сягала хоча б 50% від тієї, що перебуває на виконанні в ДВС, то при середній пенсії майже 2,5 тис. грн можна було б забезпечити соціальними виплатами близько 8 тис. пенсіонерів області. Вихід один – розпочати масштабну кампанію по реалізації виконавчих документів, які стосуються і дієвих підприємств із значною сумою боргу, і фізичних осіб з начебто незначними, але довготривалими боргами, на які вже майже не звертають уваги державні виконавці.

P1170991 1024x683 - Спільні проблеми – спільні рішення

За результатами наради був визначений перелік найбільших порушників фінансової дисципліни та методи всебічного впливу на них, а також щоденні контрольні заходи, спрямовані на погашення боргів та легалізацію зайнятості.

background Layer 1