Пропустити навігацію

У Полтаві обговорили ставлення пенсіонерів до пенсійної реформи

foto 10082018 1024x576 - У Полтаві обговорили ставлення пенсіонерів до пенсійної реформи

За ініціативи громадського об’єднання «Погляд» ввечері 8 серпня відбулося засідання «круглого столу» на тему «Ставлення пенсіонерів м.Полтави до пенсійної системи України та шляхів її реформування». Головне управління на цьому заході представляли заступник начальника управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Валентина Омельченко та начальник відділу контролю правильності призначення пенсій на спеціальних умовах Юлія Лобач.
У межах проекту «Громадський експерт», який реалізує в обласному центрі ГО «Центр громадського моніторингу «Погляд», напередодні засідання відбулося фокус-групове дослідження з використанням сучасного інструментарію. До обговорення, крім полтавських пенсіонерів, були залучені представники різних громадських організацій, зокрема, різних силових структур, чорнобильців тощо.
Працівники Пенсійного фонду розповіли учасникам «круглого столу» про зміст і основні етапи пенсійної реформи, яка стартувала в Україні
11 жовтня 2017 року, та вислухали їх думки з приводу стану сфери пенсійного забезпечення, запровадження накопичувальної системи, розмірів пенсій, пенсійного віку тощо.
Всі учасники обговорення підтримали результати проведеного дослідження, які свідчать про необхідність проведеної пенсійної реформи на системних засадах, перевірених досвідом інших країн та адаптованих з урахуванням соціально-економічного становища в Україні.

background Layer 1