Пропустити навігацію

Про підсумки роботи із зверненнями громадян у I кварталі 2018 року

Протягом січня-березня місяців 2018 року до органів Фонду області надійшло 4575 звернень, що на 48,88% більше, ніж за аналогічний період минулого року (3073). З них:
– до Головного управління – 1894 звернень (41,4% від загальної кількості звернень);
– до підвідомчих управлінь – 2681 звернень (58,6 % від загальної кількості звернень).
Виходячи із загальної кількості звернень за підсумками кварталу у середньому по області на 10 тис. пенсіонерів припадало 36,30 звернень (13,69 – у I кварталі 2017 р.).
Аналіз надходження звернень до Головного управління за територіальною ознакою показує, що найбільша кількість листів отримана від жителів міста Полтави (65,03), найменше – з м. Лубен (15,51).
В своїх зверненнях до органів Фонду області громадяни, в тому числі й на особистих прийомах, найчастіше порушували питання щодо правильності призначення та перерахунку пенсій – 2111 звернень (46,14% від загальної кількості звернень), роз’яснення діючого пенсійного законодавства – 746 звернення (16,3%) та підвищення розміру пенсії – 432 звернень (9,44%).
Протягом звітного періоду Головним управлінням забезпечено розгляд 599 звернень до Урядової телефонної «гарячої лінії» (212 за звітний період 2017 рік).
Набирає обертів популярність звернень через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Станом на 01 квітня 2018 року майже 32 тис. громадян користуються послугами Веб-порталу, від яких отримано та розглянуто з початку року 61 звернення, що майже в 2 рази більше порівняно з аналогічним періодом минулого року (35 звернень).
Кількість повторних письмових звернень, що надійшли до Головного та підвідомчих управлінь за звітний період збільшилась в 2 рази і становить 130 звернень.
До такого збільшення кількості звернень громадян призвели масові звернення пенсіонерів силових структур, які піднімали питання проведення перерахунку їх пенсій з урахуванням грошового забезпечення поліцейських, та вимагали негайного його проведення.
З метою зменшення кількості звернень громадян та попередження повторних їх випадків, у Головному та підвідомчих управліннях постійно діють «гарячі» телефонні лінії на які з початку року звернулося більше 3,5 тис.
Для оперативного вирішення питань в управліннях Фонду області діють приймальні громадян, які працюють за принципом «єдиного вікна». З початку року послугами такої приймальні скористались більше 90 тисяч громадян.
Не залишається поза увагою інформаційно – роз’яснювальна робота, що здійснюється у тісній співпраці із засобами масової інформації та в ході проведення виїзних прийомів.
На постійному контролі керівництва питання своєчасної підготовки відповідей на звернення, виявлення фактів порушень етики службової поведінки та підвищення персональної відповідальності працівників за випадки неякісного розгляду звернень громадян.

background Layer 1