Пропустити навігацію

Виконання судових рішень – в полі зору полтавських пенсійників

29527177 1962725364041824 1954856124 o - Виконання судових рішень – в полі зору полтавських пенсійників

Проблемні питання, які виникають у ході співпраці органів ДВС у Полтавській області та органів Пенсійного фонду, 26 березня обговорили на спільній нараді за участю керівництва цих структур.

У зв’язку з тим, що примусове стягнення коштів залишається найдієвішим засобом повернення боргів до пенсійного бюджету, на нараді йшлося перш за все про особливості виконання судових рішень.

Заступник начальника головного управління Оксана Мисик в своєму виступі зауважила, що наразі в органах ДВС Полтавщини перебуває майже
3,4 тис. виконавчих документів про стягнення коштів на користь Фонду на загальну суму 36,4 млн. грн. Вона назвала основні причини, через які, на її думку, ґальмується процес стягнення заборгованості, та наголосила, що ефективним методом стягнення заборгованості в умовах встановлення безвізового режиму є звернення до суду щодо обмеження права боржників на закордонні подорожі.

За результатами обговорення було прийнято чимало рішень, у числі яких – проведення інвентаризації виконавчих документів по адміністративних стягненнях, забезпечення дієвого контролю за дотриманням державними виконавцями законодавчих вимог щодо термінів здійснення виконавчих дій та своєчасного направлення процесуальних документів. Першочергову увагу домовилися приділяти діяльності Кременчуцького та Полтавського об’єднаних управлінь Фонду, де фіксується найбільша кількість штрафів до порушників фінансової дисципліни. Крім того, на нараді розробили алгоритм спільних дій щодо порядку виконання судових рішень, де позивачами виступають колишні працівники органів внутрішніх справ.

 

27/03/2018

 

background Layer 1