Пропустити навігацію

Пріоритет роботи пенсійної галузі – збільшення надходжень до бюджету Фонду

З перших днів серпня першочерговим завданням органів Пенсійного фонду області стало виконання доручень Голови правління Пенсійного фонду України.
Проблеми із фінансуванням пенсій, які виникли наприкінці липня, змусили шукати нові шляхи і методи роботи по надходженню коштів до пенсійного бюджету.
Для того, щоб збалансувати бюджет, збільшити показник забезпечення власними коштами для виплати пенсій в області й досягти максимального зменшення державних дотацій, керівництвом Головного управління терміново вжиті наступні заходи:
– спільно з органами Державної фіскальної служби України укладені поденний графік надходжень єдиного соціального внеску з урахуванням погашення заборгованості на серпень і помісячні графіки – до кінця року;
– здійснюється щоденний контроль за потребою в коштах на виплату пенсій, особливо пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб;
– максимально проінформовані фізичні особи-підприємці щодо заборгованості зі сплати ЄСВ та зарахування страхового стажу;
– спільно з органами Державної фіскальної та Державної виконавчої служб укладені графіки надходження коштів від погашення заборгованості та розпочався процес укладання графіків з окремими боржниками Фонду;
– здійснюється щоденний моніторинг за виконанням контрольних показників щомісячних власних доходів та сум погашення заборгованості з платежів до Фонду та зі сплати ЄСВ.

Контрольні показники надходження власних коштів, які Пенсійний фонд України довів органам Пенсійного фонду області на серпень, склали 494, 4 млн.грн., у т.ч. 5,6 млн. грн. – від погашення заборгованості по усіх видах платежів до пенсійної скарбниці. Левова частка цих коштів – 477, 7 млн. грн – це частина від розщеплення єдиного соціального внеску, який збирається від роботодавців Полтавщини і адмініструється органами фіскальної служби.
Результат, досягнутий органами Фонду області за першу декаду серпня, виправдав зусилля, які докладалися працівниками галузі спільно з причетними установами. За останніми статистичними даними, зібрано 142,8 млн. грн, з яких 142 млн.грн. – від сплати і розподілу ЄСВ. Великий прорив спостерігається і в процесі повернення боргів – 820 тис.грн. за перші робочі дні серпня.
Відтак сума, яка з початку місяця надійшла до пенсійного бюджету Фонду, майже на 3 млн. грн. перевищує заплановані надходження. Робота у даному напрямку триває і набирає все більших обертів.

background Layer 1