Пропустити навігацію

Рішення колегії від 26 липня 2018 року

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

КОЛЕГІЯ ПРИ НАЧАЛЬНИКУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

26 липня 2018 року                                                м. Рівне                                                          № 3-1

Про підсумки роботи управлінь Пенсійного фонду України в Рівненській області за І півріччя 2018 року щодо організації роботи з надходження платежів, погашення заборгованості, захисту прав застрахованих осіб, легалізації зайнятості населення та своєчасної виплати пенсій

Колегія відмічає, що за І півріччя 2018 року управліннями Пенсійного фонду України області забезпечена належна організація роботи з надходження платежів, реалізація заходів правового реагування та примусового стягнення заборгованості, захисту прав застрахованих осіб, легалізації зайнятості населення, своєчасної виплати пенсій та грошової допомоги.

Виконання дохідної частини за рахунок коштів до солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування становило 1827,7 млн. гривень або 114,1 відсотка планових завдань. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 444,5 млн. гривень або на 32,1 відсотка, що пов’язано із зростанням темпів фонду оплати праці, розміру мінімальної заробітної плати, вжитими заходами до страхувальників з підвищення рівня оплати праці та легалізації зайнятості населення.

Зокрема, від заходів з легалізації зайнятості населення та погашення заборгованості, проведених протягом травня-червня цього року, залучено до сплати 9,4 млн. гривень єдиного внеску, 7,5 млн. гривень відшкодованих видатків на виплату пільгових пенсій. З початку року від заходів з підвищення рівня оплати праці, легалізації зайнятості населення фонд оплати праці на який нарахований єдиний внесок, податки, збори, інші платежі додатково склав 17,6 млн. гривень в місяць. Також, завершено ліквідаційні процедури банкрутів та списано 3,7 млн. гривень заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах та страхових внесків.

Станом на 01.07.2018 заборгованість з платежів до Пенсійного фонду України склала 117,4 млн. гривень, а до початку року вона зросла на 7,5 млн. гривень або на 6,8 відсотка. Основна її частина (92%) та ріст заборгованості становить заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах становить 108,2 млн. гривень, а до початку року вона збільшилась на 8,1 млн. гривень або на 8,2 відсотка. Зокрема: за економічно активними платниками – 48,6 млн. гривень, а динаміка до початку року становила 125,4 відсотка; за платниками в процедурах банкрутства – 41 млн. грн., динаміка 92,9 відсотка; платників у яких відсутні активи для погашення заборгованості – 18,5 млн. грн., динаміка 108,3 відсотка.

Ріст заборгованості в основному відбувся за підприємствами сільськогосподарської галузі на 4,6 відсотка або на 0,9 млн. гривень за списком № 2 та хімічної галузі на 12,5 відсотка або на 4,2 млн. гривень і в основному це заборгованість ПАТ “Рівнеазот” за списком № 1.

Проводиться моніторинг реєстру застрахованих осіб щодо виявлення ознак тіньової зайнятості та порушень законодавства про оплату праці. За його результатами до управління Держпраці в області направлено 5 тис. відомостей про страхувальників стосовно 21,7 тис. найманих працівників, до головного управління ДФС в області – 3,2 тис. страхувальників стосовно 13,1 тис. найманих працівників. За результатами розгляду управлінням Держпраці проведено 71 перевірка за результатами якої виявлено порушень законодавства про оплату праці стосовно 212 працівників та застосовано 84 штрафи на 12,5 млн. гривень; органами ДФС проведено 41 перевірка за результатами яких донараховано 0,4 млн. гривень єдиного внеску, 167 страхувальників провели донарахування єдиного внеску самостійно.

Також, вживались заходи з наповнення даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, з’ясування причини відсутності страхового стажу.

З початку цього року за результатами реагування 936 страхувальників проводили виправлення помилок у звітах, завдяки цьому 27,4 тис. застрахованим особам зараховані відомості про страховий стаж та заробітну плату. Крім того, 2,4 тис. застрахованим особам зараховано страховий стаж шляхом виправлення страхувальником номеру облікової картки. Залишаються без реагування 63,4 тис. відомостей про найманих працівників у 5,4 тис. страхувальників.

З метою інформування застрахованих осіб про їх страховий стаж продовжується робота щодо реєстрації користувачів на Веб‑порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. З початку року на Веб-порталі зареєстровано 8866 користувачів. Водночас практично не проводиться робота із залучення осіб до реєстрації на Веб-порталі у Володимирецькому, Дубенському та Зарічненському районах.

Протягом І півріччя 2018 року своєчасно забезпечено виплату пенсій 298,2 тис. громадян.

Тричі протягом І півріччя 2018 року підвищено розміри пенсій. З 01 січня 2018 року відповідно до Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій” проведено масовий перерахунок пенсій 46,7 тис. пенсіонерів на суму 3,02 млн. гривень з встановлення доплати до мінімального розміру пенсії на рівні 40 відсотків від мінімальної заробітної плати для осіб, які досягли 65-річного віку (за наявності 30 років стажу для жінок, 35 років стажу для чоловіків). З 01 квітня 2018 року відповідно до частини 4 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” проведено масовий перерахунок пенсій 67 тис. пенсіонерів. Сума підвищення склала 1,6 млн. гривень. З 01 липня 2018 року проведено масовий перерахунок пенсій у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” 32 тис. осіб на суму 1,9 млн. гривень.

Протягом І півріччя 2018 року призначено 4,6 тис. нових пенсій, проведено перерахунки пенсій за зверненнями громадян з додаванням стажу та заробітку 6,4 тис., виплачено 6,1 тис. допомог на поховання.

У результаті призначення нових пенсій та проведених перерахунків пенсій середній розмір призначеної пенсії станом на 01.07.2018 склав – 2092,15 гривень або зріс порівняно з 01.01.2018 (2070,54 грн.) – на 1,04 відсотка та з 01.07.2017 (1693,78 грн.) – на 23,52 відсотка.

Станом на 01.07.2018 із 36,3 тис. кандидатів на індивідуально-масовий перерахунок пенсій опрацьовано 16,5 тис. особових рахунків (45,4 % від загальної кількості кандидатів).

Чисельність пенсіонерів, які отримують виплати через установи банків станом на 01.07.2018 склала 161,5 тис. осіб (56,7% від загальної чисельності пенсіонерів), що на 1,4 тис. осіб більше порівняно з 01.01.2018 (160,1 тис. осіб). Щомісяця 96 відсотків пенсіонерів, які вперше звертаються за призначенням пенсії, обирають виплату пенсії через установи банків.

Станом на 01.07.2018 на пенсійному обліку перебуває 636 внутрішньо переміщених осіб (в тому числі, 633 особи отримують пенсію через АТ “Державний ощадний банк” та 3 особи – через відділення поштового звязку).

З метою контролю за фінансовими операціями, цільовим використанням коштів, достовірністю документів поданих для призначення пенсій та реєстру застрахованих осіб з початку цього року проведено понад 5 тис. заходів нагляду і контролю за результатами яких виявлено 107 фінансових порушень на 520,3 тис. гривень, видано 1164 приписи про усунення порушень щодо недостовірності відомостей у Реєстрі застрахованих осіб, у відділеннях поштового зв’язку виявлено 86 порушень порядку використання коштів Фонду, з них 13 порушень, що потребують відшкодування до бюджету Фонду на 23,9 тис. гривень.

Враховуючи вищезазначене колегія при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області

ВИРІШИЛА:

  1. Роботу головного управління, об’єднаних управлінь Пенсійного фонду України області за І півріччя 2018 року визнати такою, що потребує активізації заходів, спрямованих на виконання основних пріоритетів діяльності Пенсійного фонду України на 2018 рік.

  2. Першому заступнику начальника головного управління Пасічнику В.Ю., заступнику начальника головного управління Панащук Т.А., начальникам: фінансово-економічного управління Дікало Г.Ю., управління інформаційних систем та електронних реєстрів Должениці О.А., юридичного відділу Іванусь Л.Т., відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Сукачу О.В., начальникам, першим заступникам, заступникам начальників об’єднаних управлінь Пенсійного фонду України Рівненської області:

    1. посилити контроль за формуванням потреби в коштах на виплату пенсій, грошової допомоги шляхом проведення аналізу її складових, з детальними розрахунками сум виплат та факторів, які впливають на її зміну.

    2. продовжити заходи щодо виконання дохідної частини надходження власних коштів до Пенсійного фонду України, індикативних показників надходження коштів зі сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій;

    3. налагодити взаємодію з головним управлінням ДФС у Рівненській області та підрозділами на місцях, спрямовану на своєчасну сплату поточних платежів та погашенням заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску страхувальниками та фізичними особами-підприємцями;

    4. до 01.08.2018 надати відомості державним виконавцям стосовно боржників фізичних осіб-підприємців про звернення на стягнення заборгованості з наявних джерел доходів (заробітної плати та пенсії);

    5. до 01.08.2018 при необґрунтованому поверненні виконавчого документа стягувачеві без проведення всіх заходів примусового виконання оскаржити дії державного виконавця відповідно до законодавства.

    6. продовжити роботу з виконання заходів щодо легалізації зайнятості населення та дотримання мінімальних гарантів з оплати праці, виявлення ознак неоформлених працівників та порушень трудового законодавства;

7) щодня проводити контроль звітності з метою оперативного реагування на можливі помилки. Інформувати страхувальників про виявлені помилки у звітних відомостях, надавати консультації з питань виправлення помилок, що стосуються компетенції органів Пенсійного фонду України. Повідомляти органи доходів та зборів про відсутність даних у Реєстрі застрахованих осіб щодо застрахованих осіб страхувальників;

8) щомісяця (після завершення звітного періоду) проводити аналіз, щодо виявлення випадків неподання звітів страхувальниками, які не переривали трудових відносин із застрахованими особами або не подали таблицю 5 в складі попереднього звіту додатку 4. За результатами аналізу забезпечити подання необхідної звітності страхувальниками;

9) продовжити роботу щодо залучення громадян до реєстрації на Веб-порталі Пенсійного фонду України. З усіма особами, що особисто звертаються до органів Пенсійного фонду України проводити роз’яснювальну роботу стосовно можливості одержання інформації та послуг в електронному вигляді шляхом реєстрації на Веб-порталі. Забезпечити до кінця року реєстрацію на Веб-порталі не менше 0,5 відсотка населення в межах території обслуговування.

10) відповідно до вимог пункту 7 частини IV Положення про реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування організувати роботу комісій з перевірки, індивідуальних відомостей про застрахованих осіб для усунення розбіжностей та/або дублів (двох або декількох) персональних електронних облікових карток, які належать одній застрахованій особі, в базі даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

11) проводити аналіз виявлених помилок і недоліків при призначенні (перерахунку) та виплаті пенсій та посилити вимогливість до посадових осіб за дотриманням термінів призначення пенсій;

  1. завершити опрацювання пенсійних справ кандидатів з 01.04.2018 та з 01.07.2018.

  1. Начальнику відділу внутрішнього аудиту та фінансового контролю Довгалюк Р.Є., завідувачам секторів контрольно-перевірочної роботи № 1, 2, 3, 4, начальникам об’єднаних управлінь Пенсійного фонду України Рівненської області підвищити якість проведення контрольних заходів, спрямованих на запобігання фактам незаконного і нераціонального використання пенсійних коштів, недопущення втрат матеріальних ресурсів. Забезпечити повноту вжиття заходів щодо відшкодування виявлених фінансових порушень.

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника начальника головного управління Пасічника В.Ю. та заступника начальника головного управління Панащук Т.А. згідно з розподілом функціональних повноважень.

 

Начальник головного управління,

голова колегії                                                                                                       В. Петняк

 

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

КОЛЕГІЯ ПРИ НАЧАЛЬНИКУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

26 липня 2018 року                                                 м. Рівне                                                                  № 3-2

Про стан організації роботи зі зверненням громадян, що надійшли протягом

1 півріччя 2018 року до управлінь Пенсійного фонду України в області

Розглянувши стан організації роботи зі зверненням громадян, що надійшли до управлінь Пенсійного фонду України області колегія при начальнику головного управління відмічає.

Відповідно до Закону України “Про звернення громадян” та Положення про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, управліннями області забезпечено організацію прийому та розгляду звернень громадян, що надходять під час особистих та виїзних прийомів, а також різними засобами зв′язку: поштовим зв′язком, електронною поштою, через веб-портал електронних послуг, державну установу „Урядовий контактний центр” тощо.

Протягом першого півріччя 2018 року управліннями Фонду області опрацьовано понад 4,3 тис. звернень громадян з питань пенсійного забезпечення, в тому числі:

2008 – письмових (46 відсотків від загальної їх кількості);

1918 – зареєстрованих на особистому прийомі у керівництва та на виїзних прийомах за місцем проживання громадян (44 відсотка від загальної їх кількості).

Із вказаної кількості звернень (4286) до головного управління Фонду в області надійшло 1391 звернення громадян, з них: 946 – письмові, 84 – зареєстровані на особистих прийомах у керівництва та 361 звернення через державну установу “Урядовий контактний центр”.

Порівняно з відповідним періодом минулого року загальна кількість звернень до органів Фонду області збільшилася на 13,1 відсотка, в тому числі на 8 відсотків кількість звернень, зареєстрованих на особистому прийомі у керівництва та на виїзних прийомах за місцем проживання громадян.

Із загальної кількості письмових звернень до головного управління від заявників надійшло 816 звернень (або 86 відсотків), у тому числі від пенсіонерів, які перебувають на обліку в управлінні пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян – 557.

Найбільше звернень до головного та об’єднаних управлінь Фонду надійшло з наступних питань:

призначення та перерахунку пенсій – 1443 (33 відсотка від загальної кількості);

роз’яснення норм чинного пенсійного законодавства – 477 (або 11 відсотків від загальної кількості).

Порівняно з відповідним періодом минулого року спостерігається збільшення майже вдвічі звернень громадян, адресованих органам влади вищого рівня та організаціям.

Аналіз надходження звернень свідчить, що найбільше звернень надійшло від жителів Рівне, найменша кількість від жителів Гощанського району.

Особливої гостроти набули звернення від колишніх співробітників Міністерства внутрішніх справ України, яким призначено пенсії відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, щодо перерахунку пенсій з урахуванням грошового забезпечення, установленого постановою Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 988 для поліцейських.

Кількість повторних звернень за вказаний період вдвічі збільшилось порівняно з першим півріччям 2017 року. Аналіз розглянутих повторних заяв свідчить про те, що порушень чинного законодавства при визначенні розмірів пенсій (надбавок, підвищень) заявників немає, про що авторів звернень неодноразово було повідомлено з обов’язковим роз’ясненням порядку оскарження дій та рішень органів Пенсійного фонду України.

Для усіх категорій осіб у всіх управліннях Пенсійного фонду України області прийом громадян проводиться щодня в робочі години та без обідньої перерви. Послугами, які надаються управліннями Фонду в області, протягом першого півріччя 2018 року скористалися 89,3 тис осіб, що майже на 7 відсотків менше, ніж у відповідному періоді 2017 року (95,8 тис).

Для спрощення доступу осіб до інформації та оперативного вирішення питань організовані постійно діючі “гарячі” телефонні лінії, номери телефонів яких оприлюднені на інформаційних стендах. На “гарячі” телефонні лінії у звітному періоді звернулося 3354 особи (у тому числі до головного управління – 259), що на 10 відсотків більше, ніж у першому півріччі 2017 року (3061).

Протягом першого півріччя 2018 року розглянуто 361 звернення громадян на урядову гарячу лінію Державної установи Урядовий контактний центр”, У відповідному періоді 2017 року такі показники становили 181.

Відповідно до Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року пріоритетним питанням є підвищення якості обслуговування громадян та розширення мережі віддалених робочих місць, агентських пунктів тощо. З початком реформи децентралізації для комплексного вирішення питань соціальної підтримки мешканців в об’єднаних територіальних громадах пенсійники Рівненщини долучились до процесу створення віддалених робочих місць в об’єднаних громадах. Створюється системна мережа з надання пенсійних послуг за територіальним принципом, яка доносить інформацію/послуги до місця проживання особи. На даний час в області такі робочі місця створені в 18 об’єднаних територіальних громадах та в 10 сільських та селищних радах, на яких отримали послуги з початку року понад 500 осіб проти 376 осіб у 2017 році.

На даний час в області проводиться підготовка до участі в експерименті щодо створення агентських пунктів обслуговування громадян у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Направлено листи- запрошення до участі в експерименті у 2 ОТГ та 1 виробниче підприємство.

Органи Пенсійного фонду України обслуговують громадян незалежно від місця їх проживання.

Розширено можливості дистанційного обслуговування громадян. Запроваджено СМС-інформування та повідомлення на електронну адресу для осіб, які виявили бажання отримувати такі повідомлення. Станом на 01.07.2018 зареєстровано 232 заяви про проведення СМС-інформування засобами інтегрованої комплексної інформаційної системи “Керування процесом обслуговування відвідувачів Пенсійного фонду України (Звернення)”.

Також громадяни користуються послугами веб-порталу Пенсійного фонду України, який дає змогу зареєстрованим користувачам отримати необхідну правову інформацію, а також інформацію про страховий стаж та заробітну плату особи у період з 2004 року, подати заяву чи запит до органу Пенсійного фонду України у будь-який час. За перше півріччя 2018 року роз’яснення через веб-портал отримали 200 осіб, за відповідний період минулого року — 62 особи.

Кількість послуг, що надаються Пенсійним фондом України поза стаціонарними робочими місцями мають тенденцію до зростання, що свідчить про правильно обраний вектор діяльності, спрямований на реалізацію громадянами права на отримання якісних послуг як за місцем проживання так і в місці та у час, які зручні для особи.

Як свідчить аналіз, робота управлінь щодо розгляду звернень громадян в основному відповідає вимогам Закону України Про звернення громадян”.

Усі звернення, які надійшли до управлінь Фонду області від заявників, організацій та органів влади вищого рівня протягом першого півріччя 2018 року, розглянуто в терміни, визначені чинним законодавством.

Питання щодо організації роботи зі зверненнями громадян, зокрема терміни, якість розгляду звернень та надання послуг знаходяться на постійному контролі у керівництва управлінь області; особлива увага звертається на заяви, скарги та клопотання учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб. Систематично проводиться аналіз і узагальнення питань, порушених у зверненнях. В управліннях області організовано опитування відвідувачів щодо якості обслуговування громадян органами Пенсійного фонду України в Рівненській області, проводиться моніторинг умов, у яких здійснюється обслуговування.

Матеріали щодо стану організації роботи зі зверненнями громадян в управліннях Фонду області розміщуються на офіційній сторінці головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області у соціальній мережі “Facebook”.

Враховуючи вищезазначене, колегія при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області

ВИРІШИЛА:

1. Заступнику начальника головного управління Панащук Т.А., начальнику управління пенсійного забезпечення Бойко О.О., начальнику управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Чуб’юк К.Ю., начальнику відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян управління пенсійного забезпечення Папуші Т.П., керівникам структурних підрозділів головного управління.

2. Начальникам об’єднаних управлінь Пенсійного фонду України області:

1) забезпечити 100% надання якісних послуг особам, які звертаються до управлінь Фонду в області; контролювати розгляд звернень осіб з інвалідністю;

2) активізувати інформування щодо можливості отримання послуги за місцем проживання шляхом виїзних прийомів до осіб з інвалідністю та осіб, яким виповнилось 80 і більше років;

3) продовжити роботу з обслуговування громадян на віддалених робочих місцях, дистанційно та шляхом надання електронних послуг;

4) забезпечити 100% обслуговування громадян незалежно від місця їх реєстрації;

5) продовжити проведення інформаційно-розяснювальної роботи щодо змін у пенсійному законодавстві.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області Панащук Т.А.

 

Начальник головного управління,

голова колегії                                                                                                           В.Петняк

 

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

В РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Н А К А З

26 липня 2018 року                                                  м. Рівне                                                 №

Про стан реалізації вимог Закону України

“Про очищення влади” в управліннях

Пенсійного фонду України в області

Відповідно до Закону України “Про очищення влади”, Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 563, проводяться перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, відповідно до частин третьої та четвертої статті 1 Закону України “Про очищення влади”.

Станом на 01.07.2018 – 659 державних службовців (98,8%) облікового складу управлінь Пенсійного фонду України Рівненської області пройшли перевірку, передбачену Законом України “Про очищення влади”. Серед них – 27 керівників, перевірку яких проводив Пенсійний фонд України та 632 державні службовці, які підлягали плановій перевірці. Заборони, передбачені частиною третьою/четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”, до них не застосовуються. Службою управління персоналу підготовлені відповідні довідки та інформація щодо закінчення перевірки оприлюднена на сайті Пенсійного фонду України. Щодо 8 державних службовців триває процедура проведення перевірки.

В управліннях Пенсійного фонду України Рівненської області прийняття на державну службу і проходження державної служби відбувається відповідно до вимог Закону України “Про державну службу”. З початку 2018 року 11 працівників призначено на посади державних службовців, щодо яких направлені матеріали для проведення перевірки, передбаченої Законом України “Про очищення влади”.

Враховуючи вищевикладене та з метою забезпечення проведення перевірок, передбачених Законом України “Про очищення влади” в управліннях Пенсійного фонду України Рівненської області

НАКАЗУЮ:

1.Відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області продовжити роботу щодо реалізації Закону України “Про очищення влади”.

2. Начальникам об’єднаних управлінь Пенсійного фонду України Рівненської області продовжити реалізацію норм Закону України “Про очищення влади” та надсилати в день проходження перевірки інформацію про її початок, висновок про результати проведеної перевірки, відомостей щодо застосування заборон, відповідно до частин третьої та четвертої статті 1 Закону України “Про очищення влади” відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи головного управління для оприлюднення на офіційній сторінці веб-порталу Пенсійного фонду України в Рівненській області.

3. Виконавцям про виконання наказу інформувати відділ персоналу та організаційно-інформаційної роботи головного управління до 02 січня 2019 року.

4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Начальник головного управління                                                                               В.Петняк

background Layer 1