Пропустити навігацію

Обговорення актуальних проблем «чорнобильців»

DSCN0386 - Обговорення актуальних проблем «чорнобильців»

У Рівненській облдержадміністрації відбувся “круглий” стіл заDSCN0393 - Обговорення актуальних проблем «чорнобильців» участю голови облдержадміністрації Віталія Коваля, першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Подоліна, начальника головного  управління  Пенсійного фонду України в Рівненській області Василя Петняка, заступника начальника Тетяни Панащук, голів обласних та районних «чорнобильських» організацій.

У роботі “круглого” столу взяли участь керівники галузевих структурних підрозділів, які опікуються питаннями соціального захисту та медичного забезпечення громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Під час зустрічі разом з представниками РОГО ВГО інвалідів «Союз-Чорнобиль України» обговорили актуальні проблеми вартості путівок та надання медичних послуг у санаторіях,  особливості нарахування пенсій, забезпечення ліками, придбання квартир. Присутні обмінялися думками про можливі шляхи їх вирішення як на місцях, так і в органах влади вищих рівнів.

Як зазначив Віталій Коваль, метою зустрічі є обговорення актуальних проблем «чорнобильців». На сьогодні на Рівненщині проживає майже  330 тисяч громадян, постраждалих від катастрофи на ЧАЕС, в тому числі понад 96 тисяч потерпілих дітей, 3732 ліквідатори аварії.

Керівники профільних структур поінформували про виконання обласних програм соціального захисту, медичного та пенсійного забезпечення ліквідаторів аварії та постраждалих на ЧАЕС.

background Layer 1