Пропустити навігацію

Е-пенсійним вже користуються 6 тисяч жителів Рівненщини

5e32df8f4b383598845490 - Е-пенсійним вже користуються 6 тисяч жителів РівненщиниУ 2019 році бажання отримати електронне пенсійне посвідчення виявили 4 251 пенсіонер Рівненської області, це утричі більше, ніж у 2018 році.

«Електронні сервіси стають все більш популярними. Адже це доступно і зручно. На сьогодні е-пенсійним вже користуються 6 тисяч жителів Рівненщини. Також у минулому році понад 28 тисяч жителів області звернулося із заявами на користування електронними послугами Пенсійного фонду України, близько 14 тисяч – на отримання СМС-інформування», – відмітив начальник головного управління Василь Петняк.

Донедавна пенсійне посвідчення було документом, який лише підтверджував статус пенсіонера.

Нове електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) значно розширює можливості його користувача – можна провести оплату комунальних послуг, розрахуватися за покупку як безпосередньо в магазині, так і через Інтернет-мережу, отримати доступ до інших онлайн-сервісів тощо.

Нині отримати таке посвідчення можуть лише пенсіонери з числа одержувачів пенсійних виплат через Ощадбанк.

Бажаючим отримати модернізований пенсійний документ необхідно звернутися головного правління Пенсійного фонду України в Рівненській області за місцем перебування на обліку та подати заяву на його виготовлення.

Водночас, перехід на новий тип документу не є обов’язковим, раніше видані посвідчення продовжують бути дійсними.

background Layer 1