Пропустити навігацію

Підсумки роботи за 9 місяців 2020 року

IMG 4493 - Підсумки роботи за 9 місяців 2020 року

Підсумки роботи за 9 місяців 2020 року щодо виконання завдань, покладених на Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області з питань наповнення бюджету, погашення заборгованості, своєчасного призначення та виплати пенсій, грошової допомоги, організацію роботи з внутрішнього аудиту, напрями покращення ефективності контролю, результати впровадження заходів для реалізації Антикорупційної програми Пенсійного фонду України та завдання на найближчу перспективу обговорили 21 жовтня цього року в селекторному режимі під час засідання колегії при начальнику Головного управління.

Колегія відмітила, що протягом 9 місяців 2020 року в області забезпечено виконання показників з наповнення пенсійного бюджету, своєчасне призначення, перерахунки та виплату пенсій, послідовно проводилися заходи, спрямовані на покращення якості обслуговування громадян.

За оперативними даними у січні-вересні 2020 року до бюджету Головного управління Пенсійного фонду України в області з усіх джерел фінансування надійшло 7 751,6 млн гривень, що на 635,8 млн гривень або 8,9 відсотка більше, ніж у відповідному періоді 2019 року.

Виконання завдання з надходження страхових внесків, які адмініструє Головне управління становить 122,3 відсотка. Понад план надійшло 22,5 млн гривень, при запланованих 100,9 млн гривень, та забезпечено приріст, порівняно з відповідним періодом минулого року + 5,9 млн гривень або 105,1 відсотка.

У звітному періоді на виплату пенсій спрямовано 7654,3 млн гривень, що на 932,3 млн гривень або 13,9 відсотка більше, ніж у відповідному періоді 2019 року. При цьому, за рахунок власних коштів профінансовано 3450,5 млн гривень або 45,1 відсотка.

Крім того, проводилася робота спрямована на легалізацію зайнятості та заробітної плати, з метою захисту прав застрахованих осіб та збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду України від платників в області. Завдяки проведенню спільних заходів з органами влади, контролюючими органами та соціальними партнерами в 2020 році фонд оплати праці найманих працівників у суб’єктів господарювання, щодо яких були наявні ознаки мінімізації заробітної плати, збільшено на 1,5 млн гривень.

На належному рівні проводилася робота щодо примусового стягнення заборгованості по платежах до Пенсійного фонду України. Завдяки співпраці з органами Державної виконавчої служби стягнуто 11,1 млн гривень.

Колегія визнала позитивною роботу фахівців Головного управління щодо організації заходів з наповнення бюджету, інформування громадськості з питань пенсійного забезпечення Жителів Рівненщини.

Начальник Головного управління Василь Петняк закликав активізувати взаємодію з Головним управлінням Державної податкової служби у Рівненській області в частині погашення заборгованості з єдиного соціального внеску, першочергово по боржниках, які мають активи та джерела доходів, застосовувати дієві форми, нестандартні шляхи для пошуку джерел погашення усіх видів заборгованості та зосередив увагу присутніх на необхідності забезпечення  стабільної роботи інформаційних систем Фонду, виконанні дохідної частини бюджету Фонду, вчасному відпрацюванні звернень громадян,  використання електронних сервісів Пенсійного фонду України та переведення більшості послуг в електронний формат.

 

background Layer 1