Пропустити навігацію

Відзначення Всесвітнього дня охорони праці у сучасних реаліях

Щорічно 28 квітня, у Міжнародний день охорони праці, в Україні також відзначають День охорони праці (указ Президента України № 685/2006, виданий 18.08.2006).
У 2024 році Всесвітній день охорони праці присвячений безпечному та здоровому робочому середовищу як фундаментальному принципу та праву на роботі.
З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування. Організувати охорону праці в умовах воєнного стану — надскладне завдання, до виконання якого потрібно підготуватися належним чином.
29.03.2024 року на засіданні робочої групи щодо відзначення Дня охорони праці затверджено Положення про проведення всеукраїнських онлайн заходів “Мистецтво безпеки праці”.
Метою проведення заходів є сприяння формуванню у суспільстві поваги до безпеки і здоров’я на роботі.
У заходах можуть приймати участь роботодавці, працівники, самозайняті особи, здобувачі освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти, учні середніх навчальних закладів.

Напрямки проведення заходів:
– проведення семінарів, вебінарів, круглих столів;
-інформаційна кампанія на тему актуальних питань охорони праці (розміщення публікацій на веб-сайтах, офіційних сторінках у соціальних мережах);
– участь у заходах щодо вшанування пам’яті загиблих на роботі працівників.
Програма заходів до Дня охорони праці має враховувати сучасні реалії та умови воєнного стану.
Масштаб та кількість заходів, приурочених до Дня охорони праці, залежить від розмірів підприємства і кількості працівників. 

ohorona - Відзначення Всесвітнього дня охорони праці у сучасних реаліях

background Layer 1