Пропустити навігацію

Презентовано проєкт Стратегії демографічного розвитку України до 2040 року

22 квітня 2024 року в Україні відбувся форум “Демографічне майбутнє України: стратегія стійкості та відновлення”, організований Міністерством соціальної політики України, Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та ГО “UA Experts”. На форумі було презентовано проєкт Стратегії демографічного розвитку України до 2040 року.

Проєкт Стратегії презентувала міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

У заході також взяли участь урядовці, народні депутати України, представники експертного середовища та міжнародних організацій, зокрема, заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська, голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, перша заступниця міністра соціальної політики України Дарія Марчак, Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус, директорка Інституту демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, академік Елла Лібанова, заступник представника в Україні Фонду ООН у галузі народонаселення Павло Замостян та інші.

На презентації проєкту Стратегії обговорили поточні демографічні тенденції, наслідки цих змін для соціальної та економічної стійкості України тощо.

pfu2304 1024x538 - Презентовано проєкт Стратегії демографічного розвитку України до 2040 року

background Layer 1