Пропустити навігацію

До уваги роботодавців!

ogImage 300x176 - До уваги роботодавців!Відтепер роботодавці можуть самостійно отримувати електронні довідки про страховий стаж своїх працівників, для цього необхідно замовити Додаток 9 – «Довідка про трудовий та страховий стаж», який відтепер можливо отримати за 5 хвилин від імені юридичної особи. Сервіс надається для користувачів ВЕБ-порталу, які увійшли на портал Пенсійного фонду України за допомогою електронного цифрового підпису, печатки.

Для початку потрібно  авторизуватися на порталі ПФУ http://portal.pfu.gov.ua.

Після цього – перейти до лівого бокового меню та у розділі «Комунікації з Пенсійним фондом України» та вибрати пункт «Запит на отримання електронних документів». Перед вами відкриється  бланк замовлення «Новий запит на отримання документів». У першому полі з випадаючого меню необхідно вибрати  тип звернення «Довідка про трудовий та страховий стаж». Далі заповнити усі обов’язкові поля, включаючи введення електронного цифрового підпису та паролю до нього, а також надання згоди на передачу та обробку персональних даних особи. Після чого натиснути кнопку «Відправити до ПФУ». Стан розгляду вашого звернення можна переглянути у розділі «Звернення», також у лівому боковому меню. Якщо запит виконано – то це буде прописано у пункті «Статус звернення».

В результаті обробки звернення буде надіслано образ документу у вигляді pdf-довідки та електронний документ, підписаний ЕЦП ПФУ, який, згідно з чинним законодавством, є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органі Пенсійного фонду України.

background Layer 1