Пропустити навігацію

Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України – це зручно!

14937933 300x208 - Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України – це зручно!

Одним з основних пріоритетів діяльності Пенсійного фонду України є підвищення якості обслуговування громадян. Тому Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України постійно змінюється. На сьогодні, електронний ресурс дає унікальну можливість усім зацікавленим особам постійно, не виходячи з дому, контролювати свої особисті дані, попередньо зареєструвавшись у базі даних веб-порталу, отримувати щомісяця на свою електронну адресу виписку із системи персоніфікованого обліку, де буде вказано суму заробітку, з якої сплачено страхові внески, кількість днів для стажу, будуть відмітки про сплату пенсійного єдиного внеску; відомості про спеціальний (пільговий) стаж. Маючи на руках такі дані, працівник може легко контролювати, як його роботодавець сплачує за нього єдиний внесок, і в разі потреби звернутися до нього з претензіями. Водночас і страхувальники, що також відтепер мають змогу отримувати виписки про стан розрахунків із Пенсійним фондом, бачитимуть, коли надійшли кошти у Фонд, чи не виникло заборгованості. Пенсіонери ж зможуть регулярно діставати відомості з власної пенсійної справи. Там буде вказано вид та суму призначеної пенсії, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством; назву закону, згідно з яким призначено пенсію, тощо.

Для отримання можливості користуватися послугами електронного ресурсу у повному обсязі необхідно особисто звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України із заявою та документами:

– для застрахованої особи або пенсіонера – паспорт та довідка про присвоєння ідентифікаційного номера;

– для страхувальників – витяг (виписку) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців і паспорт уповноваженої особи.

Внесені у заяву відомості перевіряються, вносяться до інформаційної системи Пенсійного фонду, після чого громадянин отримує реєстраційний код, який потрібно ввести при заповненні реєстраційної форми безпосередньо на сайті веб-порталу.

Також  тепер можна скористатись максимально спрощеною процедурою реєстрації на Веб-порталі: за наявності електронно-цифрового підпису громадяни мають можливість миттєвої онлайн реєстрації. Для цього необхідно перейти за адресою http://portal.pfu.gov.ua та скористатися розміщеними на сайті підказками.

Таким чином, Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України – це можливість заздалегідь контролювати своїх роботодавців і дбати про свої соціальні гарантії та майбутню пенсію.

background Layer 1