Пропустити навігацію

До відома фізичних осіб-підприємців

images - До відома фізичних осіб-підприємцівГоловне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області інформує, що звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного соціального внеску заповнюється згідно з вимогами Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435 (у редакції наказу Мінфіну від 15.05.2018 № 511).

Фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають до органів доходів і зборів Звіт самі за себе згідно з додатком 5 до цього Порядку.
Зауважимо, що додаток 5 за 2018 рік подається за новою формою: замість трьох таблиць – одна.
Звертаємо увагу, що фізичні особи-підприємці, в таблиці 1 заповнюють всі колонки. Для «спрощенців» таблиця 1 колонка 3 та 4 будуть однакові, бо там проставляється мінінімальна заробітна плата. Для загальної системи колонки 3 та 4 можуть бути різні. В 3 колонці суми чистого доходу, які повинні співпадати з податковими відомостями, в 4 колонці – сума в межах максимальної величини.

background Layer 1