Пропустити навігацію

Завдання на найближчу перспективу

DSCN0502 300x215 - Завдання на найближчу перспективуЗа участю Голови правління Пенсійного фонду України Євгенія Капінуса 12 березня цього року відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів головного управління та об’єднаних управлінь Фонду в Рівненській області про підсумки роботи головного управління та об’єднаних управлінь Пенсійного фонду України області за два місяці 2019 року та завдання на найближчу перспективу.

Очільник Фонду наголосив на необхідності зосередитись на непростих та відповідальних завданнях, які стоять перед фахівцями, окреслив завдання органів Пенсійного фонду України на  2019 рік, основні з яких – наповнення бюджету Фонду, проведення усіх запланованих перерахунків пенсій, покращення якості обслуговування громадян та приведення їх до єдиних стандартів.

  — Завдання, які стоять перед нами – відповідальні та непрості. Однак, всі мають докласти максимум зусиль для їх реалізації і я впевнений, що спільно ми зробимо це якнайкраще. Ми маємо забезпечити оперативність виплати коштів, постійно працювати над зменшенням заборгованості, доносити необхідну інформацію до застрахованих осіб, проводити потужну роз’яснювальну роботу для населення, – наголосив Голова правління.

  — Ми займаємося розвитком електронних сервісів, що є ключовим завданням для органів Фонду, покращенням рівня сервісу через облаштування відділів обслуговування громадян та продовжуємо наближати послуги до людей, відкриваючи якомога більше віддалених робочих місць, щоб люди, які звертаються до Пенсійного фонду України відчували себе зручно та комфортно.  І незалежно від того, в якій точці країни знаходиться людина, пенсійні послуги вона повинна отримати однаково якісні. Я сподіваюся, що ми станемо установою з належним сервісом, до якої буде приємно звертатись, —  зазначив Євгеній Капінус.

Звітуючи про роботу протягом січня-лютого 2019 року начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Василь Петняк  доповів, що про результати перерахунку з 01.03.2019, виплату монетизованих субсидій, роботу з наповнення бюджету Фонду, погашення заборгованості, заходи щодо розвитку дистанційних форм обслуговування громадян, популяризації електронних сервісів Пенсійного фонду України та підвищення якісного рівня обслуговування громадян.

DSCN0393 300x211 - Завдання на найближчу перспективуДовідково: За оперативними даними за два місяці цього року до пенсійного бюджету Рівненської області з усіх джерел фінансування надійшло 1380,1 млн грн, що на 261,2 млн грн, або на 23,3 відсотка більше, ніж у відповідному періоді 2018 року. Планові показники по коштах, які адмініструють управління Фонду в області виконано на 107,1 відсотка, планові показники по ЄСВ – на 108,4 відсотка.
З 01.03.2019 перераховано 263,3 тис. пенсій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 № 124, підвищений розмір пенсії отримають 219,9 тис. пенсіонерів. Середній розмір підвищення – 336 грн, з урахуванням одноразової доплати становить 575 гривень.

background Layer 1