Пропустити навігацію

ЗАРПЛАТА “В КОНВЕРТІ” – ЖИТТЯ БЕЗ ПЕНСІЇ

Foto 3 Bil - ЗАРПЛАТА “В КОНВЕРТІ” - ЖИТТЯ БЕЗ ПЕНСІЇ

Саме під таким гаслом працівники Білопільського сервісного центру провели флешмоб для жителів Білопілля.

Фахівці Фонду розповіли про умови набуття страхового стажу, який залежить від легальних трудових відносин, поетапне збільшення страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком. Обов’язковою умовою для врахування стажу є правильність формування і подання звітності та своєчасна сплата страхових внесків роботодавцем.

Пенсійники поінформували про функціонування в сервісному центрі «телефону довіри» для оперативного повідомлення про порушення трудових і соціальних прав найманого працівника роботодавцем та їх поновлення.

Користуючись нагодою, люди цікавилися, як контролювати роботодавця, де дізнатися, чи зараховується страховий стаж, та про можливості добровільного страхування. Пенсійники порекомендували використовувати сучасні електронні сервіси вебпорталу Пенсійного фонду України, за допомогою яких можна відстежувати ситуацію зі сплаченими страховими внесками і зарахуванням стажу, отримувати потрібні довідки онлайн та актуальну інформацію з питань пенсійного забезпечення у мобільному режимі, а також ознайомитись з порядком надання безоплатної правової допомоги від пенсійної служби. За допомогою SMS-повідомлень від Пенсійного фонду працююча особа може отримувати інформацію про сплату страхових внесків та тривалість страхового стажу, починаючи з 2004 року.

background Layer 1