Пропустити навігацію

ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ДОТРИМАННЯ ТРУДОВИХ ТА СОЦІАЛЬНИХ ПРАВ

ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ДОТРИМАННЯ ТРУДОВИХ ТА СОЦІАЛЬНИХ ПРАВ громадян розповідали фахівці головного управління Пенсійного фонду України Сумщини секретарям місцевих робочих груп з питань легалізації зайнятості населення та заробітної плати районних державних адміністрацій та міськвиконкомів, які відтепер не лише знають про важливість легалізації праці та використання онлайн – сервісів Пенсійного фонду України, але й зможуть використовувати свої знання на практиці та популяризувати їх під час роботи з роботодавцями та працівниками.
Пенсійники Сумщини зосередили увагу присутніх на важливості та необхідності зміни погляду щодо дотримання трудових та соціальних прав застрахованих осіб, гарантованих Конституцією України та іншими законами України, попередження, виявлення та недопущення порушень законодавства про працю, про оплату праці у сфері загальнообов`язкового державного пенсійного страхування, вжиття заходів до поновлення порушених прав.
Особливо цікавою для слухачів семінару стала інформація про онлайн – сервіси Пенсійного фонду, адже ця тема є актуальною не лише для пенсіонерів, а й для працюючих громадян та людей передпенсійного віку.
Зареєструвавшись на веб – порталі Пенсійного фонду України громадяни можуть перевірити, яку офіційну заробітну плату нараховує роботодавець, перевірити як роботодавець сплачує внески до Пенсійного фонду, отримати виписку із державного реєстру застрахованих осіб, переглянути електронну пенсійну справу, замовити виписку з пенсійної справи, направити електронне звернення, отримати довідку з QR-кодом.
А підключивши безкоштовну послугу смс – інформування можна дізнатися чи сплатив роботодавець єдиний соціальний внесок, скільки страхового стажу зараховано, який розмір пенсійних виплат.
Фахівці Фонду також надали відповіді на додаткові запитання, що цікавили присутніх, а також учасники семінару отримали інформаційні буклети про переваги веб-порталу Пенсійного Фонду.

background Layer 1