Пропустити навігацію

ЛЕГАЛЬНА ЗАЙНЯТІСТЬ – ВИБІР ТИХ, ХТО ПІКЛУЄТЬСЯ ПРО МАЙБУТНЄ

Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та належний захист трудових прав працівників – стали провідними темами відеоселекторної наради з керівниками територіальних органів Пенсійного фонду в Сумській області.
Наразі на Сумщині 195,3 тисяч осіб працездатного віку, що складає 24,3% осіб, які не сплачують податки та соціальні внески взагалі й становлять частину так званої «чорної тіні».
За таких умов працівники, що працюють нелегально позбавляються прав та гарантій держави, адже легалізація трудових відносин є одним з резервів наповнення бюджету, кошти якого направляються на фінансування пенсій, а страховий стаж є гарантією їх пенсійного забезпечення у майбутньому.
Під час наради фахівці Фонду проаналізували здійснені ними заходи щодо усунення фактів прихованої зайнятості та виплати заробітної плати в «конвертах» або у розмірі нижчому від законодавчо встановленого мінімуму, а саме: проведення роз`яснювальної роботи, засідання робочих груп, інформування населення, просвітницька робота з платниками податків та працівниками.
Керівники територіальних управлінь відзвітували про виконання планових показників з мобілізації коштів до Фонду, примусове стягнення боргів, залучення клієнтів до користування сучасними сервісами Пенсійного фонду з метою контролю дотримання роботодавцями пенсійних прав працівників.

background Layer 1