Пропустити навігацію

НАРІВНІ З УСІМА

Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Не лишаються осторонь потреб людей з інвалідністю і пенсійники. Інклюзивність пенсійних послуг – одне із наших пріоритетних завдань. Ми працюємо над забезпеченням архітектурної доступності до приміщень Фонду Сумщини, запрошуємо сурдоперекладачів, у присутності яких надаємо роз’яснення з пенсійних питань людям з вадами слуху, взаємодіємо із сурдоперекладачами в режимі online. Люди з порушенням зору можуть користуватися, зокрема, інформаційною сторінкою вебпорталу головного управління Пенсійного фонду в Сумській області.

Зручною можливістю для людей з інвалідністю є вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду, який дає змогу отримати потрібні послуги та інформацію ДИСТАНЦІЙНО, у будь-якому зручному місці. Тут можна дізнатися, наприклад, про розмір пенсії чи страховий стаж, звернутися за призначенням «пенсії в один дотик». Також в пригоді може стати мобільний додаток «Пенсійний фонд України у смартфоні», завдяки якому електронні сервіси Пенсійного фонду стають доступними у зручному форматі мобільних пристроїв – смартфонів та планшетів.

Пенсійники повсякчас проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань пенсійного забезпечення людей з інвалідністю. Так, спільно із соціальними партнерами фахівці Фонду Сумщини взяли участь у круглих столах, присвячених проблемам працевлаштування осіб з інвалідністю та їх соціальному захисту.

Під час цих заходів пенсійники роз’яснили присутнім порядок та умови обчислення пенсій по інвалідності внаслідок загального захворювання (у тому числі каліцтва, не пов’язаного з роботою) та інвалідності з дитинства, розповіли про порядок звернення за призначенням пенсії для людей з інвалідністю та перелік необхідних для цього документів, а також ознайомили учасників заходів з порядком реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Окремо вони обговорили питання підвищення та перерахунку пенсій по інвалідності з 1 грудня та у наступному році, страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по інвалідності, порядку переходу на інший вид пенсії.

71182586 573304253242881 7294469230282407936 o - НАРІВНІ З УСІМА

background Layer 1