Пропустити навігацію

НА ЧАСІ ОСТАННІХ ПОДІЙ

Збільшення пенсій з 1 грудня – одне із головних питань, з якими громадяни звертаються до пенсійників дедалі частіше. Для надання вичерпної інформації з цього питання фахівці Фонду Сумщини постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу, зокрема через ЗМІ.

Так, начальник Білопільського сервісного центру Ольга МАКАРЕНКО в ефірі місцевого радіомовлення “Вир“ розповіла жителям Білопільщини про планове підвищення соціальних стандартів, що стосуються різних категорій пенсіонерів.

Вона повідомила, що головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області провело перерахунок пенсій, а також надбавок і підвищень до неї, розміри яких визначаються залежно від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

«Розміри підвищення пенсій кожному пенсіонеру визначено в індивідуальному порядку, залежно від того, яку складову пенсійної виплати перераховано (доплату за понаднормативний стаж, доплату до мінімального розміру пенсій, підвищення або надбавки)», – зазначила Ольга МАКАРЕНКО.

Начальник сервісного центру також зауважила, що грудневий перерахунок пенсій проведено автоматично за матеріалами пенсійної справи, без звернення пенсіонерів до установ Пенсійного фонду України. Виплата перерахованих пенсій здійснюється відповідно до графіків виплати пенсій з 4 по 25 грудня.

75210132 574365026470137 4161645820300492800 o - НА ЧАСІ ОСТАННІХ ПОДІЙ

background Layer 1