Пропустити навігацію

ПЕНСІЙНІ ПОСЛУГИ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ

Отримувати пенсійні послуги за місцем проживання, без необхідності відвідувати установи Фонду, громадяни можуть, звернувшись до пенсійників, що працюють на віддалених робочих місцях. Такий формат наближає пенсійні послуги безпосередньо до їх одержувачів, робить їх отримання оперативнішим, що особливо зручно для літніх людей і людей з інвалідністю. На віддалених робочих місцях, обладнаних сучасною комп’ютерною технікою, створені комфортні умови для відвідувачів. Тут можна, зокрема, подати заяву про перерахунок пенсії, замовити пенсійне посвідчення, одержати довідку про доходи пенсіонера, інші довідки з реєстру застрахованих осіб.

Прийоми громадян на віддалених робочих місцях здійснюються згідно із затвердженими графіками, з якими можна ознайомитися тут:

https://www.pfu.gov.ua/…/357-kontakty-pidvidomchyh-upravlin/

Нещодавно прийоми громадян на віддалених робочих місцях провели фахівці Фонду Сумщини в Чупахівській, Комишанській, Грунській ОТГ Охтирського району, Березівській ОТГ Глухівського району, Дружбівській ОТГ Ямпільського району, а також у смт Улянівка Білопільського району.

Пенсійники розповіли про законодавчі зміни, вплив стажу та заробітної плати на розмір пенсії, відповіли на питання громадян про умови і порядок призначення різних видів пенсій та надбавок, пояснили механізм проведення перерахунку пенсій у грудні 2019 року.

Громадяни отримали послуги з перерахунку пенсій, попередньої оцінки права особи на призначення пенсії за віком та у разі втрати годувальника, переведення виплати пенсії за новим місцем проживання, видачі трудової книжки та довідок про доходи пенсіонера і перебування на обліку.

Фахівці Фонду Сумщини розповіли й про переваги електронного пенсійного посвідчення, а також надали інформацію і допомогу з реєстрації на вебпорталі електронних пенсійних послуг Пенсійного фонду. Нагадаємо, зареєстровані користувачі вебпорталу можуть у будь-який зручний час переглянути персональні дані про нараховану заробітну плату, суму сплачених внесків і зарахований стаж, отримати потрібні документи онлайн, а також звернутися за призначенням «пенсії в один дотик».

78768686 578222919417681 8839039856194617344 o - ПЕНСІЙНІ ПОСЛУГИ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ

background Layer 1