Пропустити навігацію

ЩОБ НЕ ВТРАТИТИ ПРАВА НА ПЕНСІЮ

До Всеукраїнського тижня права та в рамках соціально-просвітницького проєкту «Вірю в майбутнє України» пенсійники провели тематичні зустрічі із учнями Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5, Охтирського коледжу СНАУ, Тростянецької загальноосвітньої школи № 3. Такі зустрічі спрямовані на підвищення рівня соціальної свідомості молодих людей та виховання й зміцнення їх громадянської відповідальності. Повага до закону починається з його вивчення та знання, тож важливо, аби молоді люди розуміли свої права та знали механізми їх захисту.

Пенсійники розповіли учням, що майбутня пенсія формується лише із легальної заробітної плати. Основою майбутньої пенсії є страхові внески, які роботодавець щомісяця сплачує до Пенсійного фонду. Натомість заробітна плата, яка виплачується у «конвертах», матиме негативні наслідки для самого працівника, адже це ризик залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою. І це не лише дестабілізація в майбутньому власного пенсійного забезпечення. Йдеться і про майбутнє країни, адже нелегальна зайнятість означає ненадходження податків до місцевих бюджетів, які можна спрямувати на вирішення соціальних потреб громадян та реалізацію програм соціально-економічного розвитку.

Справді, важливо ще на початку трудового шляху обрати професію, яка б приносила задоволення й була корисною, але не менш важливо пам’ятати – кожна людина має право вимагати від роботодавців офіційного оформлення трудових відносин та сплати внесків з усієї суми заробітної плати.

78246487 578793046027335 4165766218650746880 o - ЩОБ НЕ ВТРАТИТИ ПРАВА НА ПЕНСІЮ

background Layer 1