Пропустити навігацію

В ДОПОМОГУ МАЙБУТНІМ ПЕНСІОНЕРАМ

Для проведення попередньої оцінки права на призначення пенсії можна звернутись до сервісних центрів Фонду Сумщини або пунктів обслуговування громадян за місцем їх проживання. Про це розповіли спеціалісти Центрального та Білопільського сервісних центрів під час прийому громадян у складі «мобільного соціального офісу».

Так, приймаючи документи, необхідні для призначення пенсії за віком, у людини, яка невдовзі досягне пенсійного віку, спеціалісти Фонду проводять їх перевірку і, в разі необхідності, направляють додаткові запити, з’ясовують підстави видачі документів, зокрема довідок про заробітну плату, та повідомлять про доцільність/необхідність подання інших документів для їх попередньої перевірки. У підсумку подані документи та матеріали перевірок (копії запитів, відповіді на них та отримані документи, акти перевірок, довідки) формуються у ЗАВЧАСНУ ПЕНСІЙНУ СПРАВУ.

Якщо людина, приміром, втратила трудову книжку або в ній наявні виправлення, вона не має документів, що підтверджують пільговий період роботи чи участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, то фахівці Фонду допоможуть у витребуванні необхідних документів; перевірять, на які види пенсії людина має право за фактично набутими даними; виконають попередній розрахунок наявного страхового стажу. Це дасть змогу забезпечити призначення та виплату пенсії у найкоротший строк уже після настання пенсійного віку.

Людям передпенсійного віку також може стати у пригоді вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Тут громадяни можуть контролювати персональні дані про нарахування заробітної плати, суми страхових внесків та зарахування страхового стажу в особистому кабінеті, замовляти потрібні електронні довідки чи інші документи з QR-кодом, а також у зручний спосіб отримувати актуальну інформацію з питань пенсійного забезпечення через SMS-повідомлення.

76751495 579590612614245 7344761003806031872 o - В ДОПОМОГУ МАЙБУТНІМ ПЕНСІОНЕРАМ

background Layer 1