Пропустити навігацію

ПРАВОВИЙ АСПЕКТ РОБОТИ ПЕНСІЙНИКІВ

Надання правової допомоги з пенсійних питань – одна із головних складових роботи фахівців Фонду Сумщини. Прагнучи до підвищення рівня правової обізнаності громадян, пенсійники акцентують увагу на їхніх правах і можливостях, зокрема, під час виїзних прийомів, зустрічей у трудових колективах, лекцій у навчальних закладах, взаємодії із соціальними партнерами.

Так, фахівці Білопільського та Охтирського сервісних центрів, працюючи на віддалених робочих місцях, надали громадянам роз’яснення із застосування норм пенсійного законодавства, розповіли про порядок призначення різних видів пенсій та підвищення пенсійних виплат з 1 грудня, провели правову оцінку наявних документів особам, які невдовзі досягнуть пенсійного віку.

На зустрічі у трудовому колективі Охтирської райдержадміністрації пенсійники ознайомили присутніх із порядком призначення пенсій державним службовцям, а темою зустрічі з працівниками Тростянецької райдержадміністрації стало застосування пенсійного законодавства і реалізація гарантованих прав громадян на пенсійне страхування. Фахівці Краснопільського сервісного центру під час зустрічі в трудовому колективі ТОВ АФ “Берегиня-Агро” розповіли присутнім про ризики, пов’язані із нелегальним працевлаштуванням, механізми захисту трудових прав та можливість контролювати сплату роботодавцем страхових внесків на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. У Кролевці відбулася зустріч із соціальними партнерами – працівниками місцевого центру безоплатної правової допомоги, яким пенсійники розповіли про зміни в пенсійному забезпеченні та електронні сервіси Пенсійного фонду.

Не лишається осторонь і молодь. У Конотопській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 10 та Ямпільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 фахівці Фонду провели урок, присвячений поглибленню правової обізнаності учнів. У цікавій і доступній формі пенсійники ознайомили їх з поняттями страхового стажу та легальної зайнятості, які в майбутньому впливатимуть на право отримання пенсії за віком, продемонстрували соціальні ролики, присвячені цій темі.

79459272 580398135866826 6287155011159851008 o - ПРАВОВИЙ АСПЕКТ РОБОТИ ПЕНСІЙНИКІВ

background Layer 1