Пропустити навігацію

ПРАЦЮЄМО З ТРУДОВИМИ КОЛЕКТИВАМИ

Однією з невід’ємних складових інформаційно-роз’яснювальної роботи пенсійників є зустрічі у трудових колективах підприємств, установ і організацій.

Це можливість для працівників:

  •  отримати фахову допомогу з пенсійних питань;
  • отримати роз’яснення щодо трудових і соціальних прав, можливості їх реалізації і захисту;
  • дізнатися про новації пенсійного законодавства та нюанси його застосування;
  • ознайомитися з перевагами сучасних електронних сервісів Пенсійного фонду – пенсійники не лише розкажуть про їх переваги, а й нададуть практичну допомогу в реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду, користуванні ним, налаштуванні SMS-інформування, використанні мобільного додатка «Пенсійний фонд України у смартфоні».

Так, фахівці Фонду Сумщини відвідали трудові колективи ПРАТ «Свейський насосний завод» в Ямпільському районі, фінансового управління Великописарівської райдержадміністрації, Управління Державної казначейської служби України у Середино-Будському районі.

Питання, з якими звернулися працівники, стосувалися: умов виходу на пенсію за віком, порядку подання документів для призначення пенсій за Законом України «Про державну службу», поняття страхового стажу, його обчислення й зарахування.

Окремо пенсійники розповіли про можливість призначення «пенсії в один дотик», що передбачає подання необхідних документів дистанційно, в електронному вигляді. Після прийняття рішення про призначення пенсії надходить повідомлення про необхідність звернення до сервісного центру за отриманням пенсійного посвідчення. Упровадження такого сервіса спрощує взаємодію громадян з Пенсійним фондом України, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.

80195722 583828642190442 9074065607707590656 o - ПРАЦЮЄМО З ТРУДОВИМИ КОЛЕКТИВАМИ

background Layer 1