Пропустити навігацію

НАБЛИЖАЄМО ПОСЛУГИ ДО ГРОМАДЯН

Виїзні прийоми – зручний та ефективний спосіб наблизити пенсійні послуги до громадян, спрямований на заощадження їх часу та уникнення будь-яких незручностей. Так, під час виїзних прийомів на території Дубов’язівської ОТГ Конотопського району, в с. Гамаліївка Шосткинського району, смт Свеса Ямпільського району фахівці Фонду Сумщини дали відповіді на питання щодо порядку подання заяви про призначення пенсії та переліку необхідних для цього документів, порядку обчислення пенсії за вислугу років, підвищення пенсій, а також надали роз’яснення у сфері пенсійного законодавства і реалізації гарантованих прав.

Одне з питань, з якими дедалі частіше громадяни звертаються до пенсійників останнім часом, стосується нещодавнього перерахунку пенсій. Пенсійники, розповідаючи громадянам про підвищення пенсій з 1 грудня цього року, наголосили, що збільшення пенсійних виплат проведено автоматично, без потреби звернення до установ Фонду. Розмір підвищення визначений індивідуально, залежно від того, яку складову пенсійної виплати перераховано.

Для оперативного отримання даних про розмір підвищення пенсійної виплати, а також для подання заяви на призначення чи перерахунок пенсії, одержання потрібних довідок фахівці Фонду області порадили скористатися вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

79837904 584603902112916 5975147489899053056 o - НАБЛИЖАЄМО ПОСЛУГИ ДО ГРОМАДЯН

background Layer 1