Пропустити навігацію

ЗАНЯТТЯ В «УНІВЕРСИТЕТІ ТРЕТЬОГО ВІКУ»

Фахівці Буринського та Шосткинського сервісних центрів провели зустрічі зі слухачами «Університету третього віку», під час яких розповіли про специфіку та основні напрями роботи Пенсійного фонду, законодавчі новації, нещодавній перерахунок пенсій. Слухачі також дізналися, що діюча солідарна система базується на страхових принципах: розмір пенсії особи залежить від страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено внески.

Присутніх зацікавила інформація про вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду, зареєструвавшись на якому, кожен громадянин може постійно контролювати дані, які впливають на його соціальні права, звернутись за призначенням «пенсії в один дотик», отримати необхідні довідки.

«Університет третього віку» – проєкт, орієнтований на людей старшого віку, їх навчання та підтримку соціальних здібностей. Пенсійники постійно долучаються до занять, що проходять в рамках цього проєкту, проводячи лекції з пенсійної тематики, розповідаючи про зміни в законодавстві, спілкуючись з громадянами у форматі діалогу та обміну досвідом.

79416926 585380228701950 5405903515308523520 o - ЗАНЯТТЯ В «УНІВЕРСИТЕТІ ТРЕТЬОГО ВІКУ»

background Layer 1