Пропустити навігацію

МЕШКАНЦІ ОХТИРЩИНИ ОТРИМАЛИ ДОПОМОГУ З ПЕНСІЙНИХ ПИТАНЬ

Фахівці Пенсійного фонду Сумщини провели прийоми громадян на віддалених робочих місцях у Чупахівській, Грунській, Комишанській ОТГ Охтирського району та надали роз’яснення з таких питань пенсійного забезпечення: стаж роботи, необхідний для призначення пенсій; можливість перерахунку пенсії з іншого заробітку; отримання права на призначення пенсії за віком; умови набуття страхового стажу; доцільність завчасного подання документів до органів Пенсійного фонду для проведення належної правової оцінки.

Громадяни також ознайомилися із сучасними електронними сервісами Пенсійного фонду. Спеціалісти Фонду Сумщини, зокрема, розповіли про можливість дистанційного оформлення «пенсії в один дотик». Ця послуга спрощує процедуру звернення громадян для призначення пенсій та передбачає одне відвідування територіального органу Пенсійного фонду для отримання пенсійного посвідчення після персонального запрошення, яке надійде у вигляді SMS за вказаним номером телефону.

Пенсійники надали роз’яснення охтирчанам й щодо отримання електронних пенсійних посвідчень та налаштування SMS-інформування, а також докладну інструкцію з користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду.

Прийом громадян на віддалених робочих місцях – це можливість отримати допомогу пенсійників за місцем проживання, особливо зручна для людей, котрі з певних причин не мають змоги звернутись безпосередньо до установ Пенсійного фонду.

82518953 606650109908295 1352564709944983552 o - МЕШКАНЦІ ОХТИРЩИНИ ОТРИМАЛИ ДОПОМОГУ З ПЕНСІЙНИХ ПИТАНЬ

background Layer 1