Пропустити навігацію

ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО ПЕНСІОНЕРА ПРАЦЮЄ ДЛЯ ВАС

Заздалегідь подбати про гідну й справедливу пенсію можна (і потрібно!) вже сьогодні, відвідавши Школу майбутнього пенсіонера. Тут ви дізнаєтеся про:

– порядок подання документів для призначення пенсії;
– розмір майбутньої пенсії та чинники, від яких вона залежить;
– умови виходу на пенсію за віком;
– негативні наслідки нелегального працевлаштування та отримання зарплати «в конверті»;
– сучасні сервіси Пенсійного фонду.

Завітавши до Школи майбутнього пенсіонера, ви також можете надати пакет документів для здійснення їх правової оцінки, перевірки коректного оформлення записів та підтвердження страхового стажу у разі відсутності записів у трудовій книжці.

Фахівці Пенсійного фонду Сумщини провели заняття Школи майбутнього пенсіонера у Тростянці, Недригайлові та Середині-Буді. Пенсійники розповіли про порядок звернень громадян за призначенням та перерахунком пенсій, визначення права на пенсію, перелік необхідних документів, наголосивши, що запорукою гідного розміру пенсії є офіційне працевлаштування та легальна заробітна плата. Присутні отримали роз’яснення з питань перерахунку пенсій з 1 січня 2020 року для осіб, яким виповнилось 65 років, а також детальну інструкцію з користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду.

Докладніше про Школу майбутнього пенсіонера можна дізнатися в сервісних центрах головного управління Пенсійного фонду в Сумській області.

SHMP - ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО ПЕНСІОНЕРА ПРАЦЮЄ ДЛЯ ВАС

background Layer 1