Пропустити навігацію

ГАРАНТІЯ МАЙБУТНЬОГО

Правові аспекти працевлаштування та ризики нелегальної зайнятості – такі головні питання, що обговорюються під час зустрічей фахівців Фонду Сумщини з тимчасово безробітними громадянами.

Сплачуючи зарплату «в конверті», роботодавець позбавляє працівника соціальних гарантій, таких як: право на відпустку (додаткову та без збереження заробітної плати), право на оплату лікарняного, право на охорону праці, право на допомогу по безробіттю і соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, право на гарантії за колективним договором. Працівника можуть звільнити в будь-який час, без вихідної допомоги та компенсаційних виплат.

Про необхідність офіційного оформлення трудових відносин, а також про зарахування до страхового стажу періодів трудової діяльності, зокрема перебування на обліку в центрі зайнятості, та умови призначення пенсій для різних категорій громадян йшлося під час зустрічі з безробітними начальника Ямпільського сервісного центру Пенсійного фонду Сумщини.

Присутні на зустрічі дізналися про систему персоніфікованого обліку, завдяки якій кожна застрахована особа може одержати відомості про себе – з якої суми заробітної плати, скільки та за який період сплачено за неї страхових внесків роботодавцем. Зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду, можна контролювати процес формування своєї майбутньої пенсії, не виходячи з дому.

83594758 611730946066878 1150077579126898688 o - ГАРАНТІЯ МАЙБУТНЬОГО

background Layer 1