Пропустити навігацію

ДБАЄМО ПРО ПЕНСІЮ ЗАЗДАЛЕГІДЬ

Рівень матеріального забезпечення у літньому віці – питання, яке, без сумніву, цікавить кожну працюючу людину. Та не кожен замислюється над тим, що про гідну й справедливу пенсію потрібно дбати заздалегідь. Як саме діяти, на чому зосередитися, на які умови праці погоджуватися, яким чином контролювати взаємини з роботодавцем, а також які документи необхідно підготувати для оформлення пенсії – ці та інші питання обговорювалися на заняттях Школи майбутнього пенсіонера, що відбулися у Шостці та Ромнах.

Передусім пенсійники розповіли про сучасний і зручний пенсійний сервіс – вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду. Він дає змогу оперативно отримати інформацію про розмір нарахованої заробітної плати, сплату страхових внесків роботодавцем, а також звернутися за призначення пенсії «в один дотик».

На занятті також йшлося про оформлення ЗАВЧАСНОЇ ПЕНСІЙНОЇ СПРАВИ – можливість звернутись у будь-який зручний час до сервісних центрів Фонду Сумщини або найближчих пунктів обслуговування громадян за місцем проживання із документами, необхідними для призначення пенсії за віком, для їх опрацювання та проведення необхідних перевірок до настання пенсійного віку.

Пенсійники традиційно наголосили на необхідності легальної зайнятості та ознайомили учнів Школи з основними чинниками, котрі впливають на розмір подальшого пенсійного забезпечення.

Школа майбутнього пенсіонера допомагає громадянам передпенсійного віку адаптуватися до нового статусу, заздалегідь підготувати документи для призначення пенсії та вирішити можливі проблемні питання.

Долучитися до навчання у Школі майбутнього пенсіонера можна, звернувшись до найближчого сервісного центру головного управління Пенсійного фонду в Сумській області.

82907459 611777499395556 5591461212190670848 o - ДБАЄМО ПРО ПЕНСІЮ ЗАЗДАЛЕГІДЬ

background Layer 1