Пропустити навігацію

СПІЛКУВАННЯ З ТРУДОВИМИ КОЛЕКТИВАМИ

Зустрічі з трудовими колективами – це один із важливих та ефективних напрямів інформаційно-роз’яснювальної роботи Фонду Сумщини. Головним завданням пенсійників під час роботи у такому форматі є надання допомоги з пенсійних питань та ознайомлення працівників з останніми змінами і новаціями пенсійного законодавства.

Нещодавно фахівці Фонду Сумщини провели зустрічі з трудовими колективами Шосткинського міськрайонного суду Сумської області та Липоводолинського районного будинку для дітей і юнацтва. Пенсійники розповіли про види пенсійних виплат та умови їх призначення, пенсійний вік і необхідний страховий стаж, пояснивши пряму залежність розміру пенсії від величини заробітної плати й страхового стажу, не оминувши й питання порядку перерахунку пенсій.

Пенсійники також наголосили на можливості звернутись до сервісних центрів Фонду Сумщини або до найближчих пунктів обслуговування громадян за місцем проживання із документами, необхідними для призначення пенсії за віком, для їх опрацювання та проведення необхідних перевірок до настання пенсійного віку для оформлення ЗАВЧАСНОЇ ПЕНСІЙНОЇ СПРАВИ.

Фахівці Фонду Сумщини нагадали присутнім на зустрічі про переваги сучасних й зручних сервісів Пенсійного фонду. Це і SMS-інформування від Пенсійного фонду, і можливість отримати довідку, достовірність якої підтверджується QR-кодом, при реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду з використанням електронно-цифрового підпису, і можливість звернення за призначенням пенсії «в один дотик».

Trudovi - СПІЛКУВАННЯ З ТРУДОВИМИ КОЛЕКТИВАМИ

background Layer 1