Пропустити навігацію

ЗРУЧНИЙ СЕРВІС ДЛЯ РОБОТОДАВЦІВ І ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ

Фонд Сумщини перебуває в постійній тісній та ефективній взаємодії із роботодавцями та застрахованими особами. Так, для отримання необхідних даних при оформленні, приміром, лікарняного, соціальної допомоги, документів, потрібних для обрахунку та призначення пенсії, можна скористатися Реєстром застрахованих осіб, ведення, оброблення та використання даних якого здійснює Пенсійний фонд України.

Реєстр ведеться в електронному вигляді. У ньому окремо на кожну застраховану особу (працівника, пенсіонера, одержувача соціальних допомог) створено персональну облікову картку, де міститься інформація про страховий стаж, заробітну плату, соціальні виплати (з яких сплачено страхові внески), розмір пенсії тощо.

Перевірити персональні дані, внесені до Реєстру, може кожен зареєстрований користувач вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Вебпортал дає змогу оперативно, у зручних умовах, взаємодіяти з органами Пенсійного фонду, отримуючи послуги дистанційно, тобто без потреби звернення до установ Фонду. У разі виявлення некоректних відомостей в Особистому кабінеті на вебпорталі (прізвище, ім’я, по батькові, дата або місце народження, стать, громадянство, серія та номер паспорта, номер телефону (за згодою), адреса місця проживання), застрахована особа має надати достовірну інформацію до територіального органу Пенсійного фонду.

Вебпортал набуває дедалі більшої популярності серед мешканців Сумської області: вже зареєстровані на ньому понад 90% роботодавців та 40% населення Сумщини, з яких 205 тис. застрахованих осіб та 229,6 тис. пенсіонерів, які оцінили його переваги. Це найкращий результат в Україні за кількістю зареєстрованих користувачів. Аби досягти його, пенсійники Сумщини постійно проводять роз’яснювальну роботу з населенням щодо переваг вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду. Це особливо актуально в контексті необхідності дотримання трудового законодавства з оплати праці та оформлення трудових відносин.

Кваліфіковану допомогу з питань реєстрації на вебпорталі можна отримати у будь-якому сервісному центрі або віддаленому пункті обслуговування громадян Фонду Сумщини.

portal - ЗРУЧНИЙ СЕРВІС ДЛЯ РОБОТОДАВЦІВ І ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ

background Layer 1