Пропустити навігацію

ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ РОБОТИ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ ЗА 2019 РІК

Підсумки роботи соціальних закладів Сумщини у 2019 році, зокрема питання про стан безробіття, додержання трудового і пенсійного законодавства, заходи з легалізації праці та доходів обговорювалися під час засідання колегії Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації. У засіданні колегії взяла участь начальник головного управління Пенсійного фонду в Сумській області Тетяна ЗЛЕНКО.

Питання легалізації трудових відносин і доходів у сфері зайнятості незмінно залишається у центрі уваги керівників соціальної сфери. Так, для всебічного інформування громадськості про переваги офіційного працевлаштування та отримання легальної зарплати проводяться зустрічі з підприємцями і найманими працівниками, семінари, круглі столи, масові заходи. Зокрема, за підсумками таких заходів, проведених фахівцями Фонду Сумщини, охоплено 1170 суб’єктів господарювання і 1305 найманих працівників. Одним із вагомих досягнень пенсійників є відновлення прав 15690 людей праці.

Такі результати стали реальними завдяки активному залученню роботодавців і застрахованих осіб до користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду, а також роботі «телефонів довіри», звернувшись за якими можна залишити повідомлення про порушення трудових та соціальних прав.

Пенсійники активно долучаються і до роботи у складі «мобільних соціальних офісів», що дає змогу взаємодіяти з мешканцями віддалених населених пунктів, надаючи кваліфіковану допомогу з пенсійних питань за місцем їх проживання.

ODAZl 1 - ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ РОБОТИ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ ЗА 2019 РІК

background Layer 1