Пропустити навігацію

ПОНАД 10 ТИСЯЧ ПЕНСІЙНИХ СПРАВ ОЦИФРОВАНО НА СУМЩИНІ

Пенсійники Сумщини є лідерами в Україні з переведення паперових пенсійних справ в електронний формат. За три місяці роботи нового структурного підрозділу на Сумщині оцифровано вже понад 10 тисяч пенсійних справ. З організацією роботи служби ретроконверсії під час візиту на Сумщину ознайомилась заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина КОВПАШКО.

В органах Пенсійного фонду Сумщини пенсію традиційно одержує третина населення, пенсійні справи яких мають паперовий формат. Архіви пенсійних справ займають 25% площ приміщень, в яких працюють установи Пенсійного фонду, за збереження яких держава несе витрати.

Ознайомлення з матеріалами паперових пенсійних справ громадянами потребує відвідування пенсійної установи або письмового листування з Фондом з метою доступу до окремих документів справи.

В умовах розвитку сучасних інформаційних технологій понад 2/3 пенсіонерів Сумщини є користувачами електронних сервісів Пенсійного фонду, 50 тисяч з них – особи з інвалідністю, надання пенсійних послуг чи одержання інформації з пенсійної справи для яких, не виходячи з дому з власного комп‘ютера чи телефону, є більш комфортним за часовтрати на відвідування пенсійних установ чи листування з ними.

Прагнучи стати ще більш прозорими і доступними для своїх клієнтів, заощадивши час клієнта на одержання інформації про себе, та ефективними у використанні державних ресурсів, органи Пенсійного фонду запровадили оцифрування пенсійних справ – ретроконверсію.

Органи Пенсійного фонду Сумщини з жовтня 2019 року активно долучились до зазначеного проєкту Пенсійного фонду, підготувавши і оснастивши сучасним технічним обладнанням відповідний структурний підрозділ.

На сьогодні на Сумщині щотижня оцифровується близько 900 пенсійних справ. Це щотижня наближає до реальності мету ретроконверсії, що полягає у:

забезпеченні для пенсіонерів доступу до матеріалів своєї пенсійної справи в будь-якому сервісному центрі, на віддаленому робочому місці (точці обслуговування) Пенсійного фонду України або через мережу Інтернет з використанням засобів вебпорталу електронних послуг Фонду;

можливості для надання послуг незалежно від місця проживання;

контролі актуальності та достовірності документів, на підставі яких виплачуються пенсійні кошти.

1 4 - ПОНАД 10 ТИСЯЧ ПЕНСІЙНИХ СПРАВ ОЦИФРОВАНО НА СУМЩИНІ

2 4 - ПОНАД 10 ТИСЯЧ ПЕНСІЙНИХ СПРАВ ОЦИФРОВАНО НА СУМЩИНІ

3 4 - ПОНАД 10 ТИСЯЧ ПЕНСІЙНИХ СПРАВ ОЦИФРОВАНО НА СУМЩИНІ4 4 - ПОНАД 10 ТИСЯЧ ПЕНСІЙНИХ СПРАВ ОЦИФРОВАНО НА СУМЩИНІ

background Layer 1