Пропустити навігацію

СИТУАЦІЯ ІЗ ПІДПРИЄМСТВАМИ-БОРЖНИКАМИ ОБЛАСТІ НА КОНТРОЛІ ПЕНСІЙНИКІВ

У Сумській облдержадміністрації відбулося спільне засідання робочої групи обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Представник Пенсійного фонду Сумщини Світлана ДЕРЕЧЕЙ у контексті питання із заборгованістю по платежах до Пенсійного фонду повідомила, що загальна кількість боржників, які мають заборгованість до Пенсійного фонду, зменшена. «За 2019 рік органами Державної виконавчої служби на користь головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області стягнуто понад 5 млн грн. Здійснюються виїзди до боржників з метою дослідження їх балансу та виявлення джерел для розрахунків з Пенсійним фондом. Крім того, здійснюється постійний контроль за роботою арбітражний керуючих на підприємствах», – зазначила вона.

Також Світлана ДЕРЕЧЕЙ проінформувала про вжиття Пенсійним Фондом Сумщини заходів з легалізації тіньової зайнятості населення (на виконання доручення Прем’єр-міністра від 22 січня 2020 року №2313/0/1-20), зокрема про масштабну інформаційно-роз’яснювальну кампанію пенсійників у форматі конструктивних зустрічей, круглих столів, семінарів із роботодавцями та найманими працівниками сфери торгівлі, організації харчування, тимчасового розміщення та надання послуг.

Sveta Derechej - СИТУАЦІЯ ІЗ ПІДПРИЄМСТВАМИ-БОРЖНИКАМИ ОБЛАСТІ НА КОНТРОЛІ ПЕНСІЙНИКІВ

background Layer 1