Пропустити навігацію

ЕЛЕКТРОННА ТРУДОВА КНИЖКА – НОВИЙ ОНЛАЙН-СЕРВІС ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

Про впровадження нового онлайн-сервісу Пенсійного фонду України – електронну трудову книжку в ефірі одного із телеканалів Сумської області розповіла заступник начальника управління обслуговування громадян Фонду Сумщини Альона ЗАСТАВЕНКО.

Нині електронна трудова книжка доступна на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Тут відображатиметься інформація про трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця та про сплачені страхові внески з 1998 року.

Для того, щоб скористатись послугою, слід зареєструватись на вебпорталі Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Застраховані особи та роботодавці також зможуть надавати інформацію про трудову діяльність до 1998 року у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом. Наразі, Пенсійний фонд України розробляє відповідний порядок.

У разі втрати паперової трудової книжки не потрібно витрачати час на відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі.

У інтерв’ю Альона ЗАСТАВЕНКО розповіла і про сучасні електронні пенсійні сервіси. Це, зокрема, вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду (тут користувач може отримати доступ до своїх персональних даних, електронні документи, дійсність яких підтверджується QR-кодом, подати заяву на призначення пенсії «в один дотик», запит на підготовку паперових документів, скористатися “Пенсійним калькулятором” тощо), а також SMS-інформування від Пенсійного фонду, мобільний додаток «Пенсійний фонд України у смартфоні» та інші зручні й корисні для клієнтів сервіси.

Alena Vydykon - ЕЛЕКТРОННА ТРУДОВА КНИЖКА – НОВИЙ ОНЛАЙН-СЕРВІС ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

background Layer 1