Пропустити навігацію

ПЕНСІЙНІ СЕРВІСИ ‒ МОЖЛИВОСТІ, ВІДКРИТІ ДЛЯ ВСІХ

Сьогодні Пенсійний фонд України пропонує скористатися сучасними електронними сервісами, завдяки яким отримання пенсійних послуг стає максимально зручним і оперативним. Такі онлайн-сервіси призначені, зокрема, для осіб з обмеженими можливостями. Як свідчать дані із залучення користувачів до вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду за підсумками 2019 року, 41% населення Сумської області (407,9 тис. осіб) вже оцінили переваги вебпорталу, зареєструвавшись на ньому, й серед них – 50,8 тис. осіб з інвалідністю.

Про сучасні онлайн-сервіси Пенсійного фонду розповіли фахівці Фонду Сумщини у Сумській обласній організації інвалідів «Українське товариство глухих». Пояснюючи порядок реєстрації на вебпорталі, пенсійники зазначили, що кожен пенсіонер або застрахована особа тут може отримати доступ до своїх особистих даних, завантажити довідки з підтверджувальним QR-кодом, подати заяву на призначення пенсії «в один дотик», скористатися «Пенсійним калькулятором». До послуг клієнтів Пенсійного фонду також передбачені SMS-інформування (про призначену чи перераховану пенсію, дату виплати пенсії, сплату роботодавцем страхового внеску, страховий стаж) і мобільний додаток «Пенсійний фонд України у смартфоні».

Загалом Фонд Сумщини постійно опікується комфортними умовами для осіб з обмеженими можливостями. Наприкінці минулого року було презентовано оновлені сервісні центри Пенсійного фонду Сумської області, де до послуг осіб з інвалідністю – тактильна навігація, метроном, мнемосхема, кнопки виклику, пандуси, інклюзивні санітарні кімнати, книги з пенсійними правами, виготовлені шрифтом Брайля, сурдоперекладачі.

Учасників зустрічі в Сумській обласній організації УТОГ також цікавило питання перерахунків пенсії особам, які досягли 65-річного віку та мають тривалий страховий стаж. Надаючи відповідь з цього питання, фахівці Фонду Сумщини розповіли і про перспективу пенсійних перерахунків цього року.

Нагадаємо, минулоріч на Сумщині було проведено 9 масових і 30 586 індивідуальних перерахунків, внаслідок яких середній розмір пенсії зріс на 16,6%.

UTOG - ПЕНСІЙНІ СЕРВІСИ ‒ МОЖЛИВОСТІ, ВІДКРИТІ ДЛЯ ВСІХ

background Layer 1