Пропустити навігацію

ПРАЦЮЄМО ЗІ СТРАХУВАЛЬНИКАМИ

Відновлення та захист прав найманих працівників – такої пріоритетної мети дотримуються пенсійники, взаємодіючи з роботодавцями. Ця взаємодія різнобічна і передбачає, зокрема, перевірки суб’єктів господарювання щодо сплати страхових внесків. Минулого року фахівці Фонду Сумщини провели 64 планові та 705 позапланових перевірок страхувальників. У підсумку виправлено помилок роботодавців щодо 33,2 тис. осіб, видано розпорядчих документів на усунення порушень із заробітної плати на 3443,4 тис. грн.

Для запобігання порушенням з боку роботодавців фахівці Фонду Сумщини постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну кампанію. Так, нещодавно у Білопільському сервісному центрі Пенсійного фонду Сумщини було проведено семінар-нараду для керівників, бухгалтерів підприємств, установ, організацій та фізичних осіб – підприємців, присвячену обов’язковості офіційного оформлення трудових відносин і повноти та своєчасності сплати ЄСВ.

Серед порушуваних під час семінару питань увагу присутніх було зосереджено на помилках, яких припускаються бухгалтери при складанні звітності з ЄСВ (що впливає на стан легалізації оплати праці та право застрахованих осіб на соціальний захист і пенсійне забезпечення), і механізмах їх виправлення.

Учасники заходу дізналися про критерії, за якими Пенсійний фонд здійснює обмін інформацією щодо виявлення ознак неоформлених працівників та порушень законодавства про працю з органами Державної служби з питань праці та Державної фіскальної служби України.

Окремо фахівець Пенсійного фонду Сумщини торкнувся питання отримання від Пенсійного фонду електронного документа про підтвердження трудового і страхового стажу для обчислення лікарняних та інших соціальних виплат через особистий кабінет страхувальника, впровадження електронних трудових книжок та електронних листків непрацездатності.

Bilopillya 1 - ПРАЦЮЄМО ЗІ СТРАХУВАЛЬНИКАМИ

background Layer 1