Пропустити навігацію

ЗАОЩАДЖУЙТЕ ЧАС – ЗВЕРТАЙТЕСЬ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ЗАВЧАСНО

Чи можна уникнути зайвих зусиль і заощадити час при призначенні пенсії? Так! За 9 місяців до настання пенсійного віку ви можете завітати до сервісних центрів Фонду Сумщини або найближчих пунктів обслуговування за місцем проживання із документами, необхідними для призначення пенсії за віком, для їх опрацювання та проведення необхідних перевірок. У підсумку для вас буде сформовано ЗАВЧАСНУ ПЕНСІЙНУ СПРАВУ.

Про можливість врахувати надані документи, тривалість страхового стажу, право на пенсію, строки звернення за її призначенням фахівці Фонду детально вас поінформують письмово.

До звернення (у довільній формі) майбутньому пенсіонеру потрібно додати такі документи:

паспорт і довідку податкової адміністрації про присвоєння ідентифікаційного номера або копію сторінки паспорта з відміткою про те, що особа має право здійснювати будь-які платежі без ідентифікаційного номера;
документи про стаж (трудова книжка, військовий квиток, диплом про навчання та ін.);
довідку про заробітну плату особи за 60 місяців страхового стажу підряд до 01.07.2000 (за бажанням особи або обов’язково, якщо страховий стаж після 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців);
документи, які засвідчують особливий статус особи (посвідчення ветерана війни, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, донора та ін.).

Фонд Сумщини активно використовує таку можливість комфортної й оперативної взаємодії клієнтів з Пенсійним фондом, як оформлення ЗАВЧАСНОЇ ПЕНСІЙНОЇ СПРАВИ. Так, минулого року було сформовано 3509 завчасних (або підготовчих) пенсійних справ, що на 274% перевищило показник 2018 року. Робота у цьому напрямі триватиме надалі.

ZPS - ЗАОЩАДЖУЙТЕ ЧАС – ЗВЕРТАЙТЕСЬ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ЗАВЧАСНО

background Layer 1